Світові авіакомпанії підвищують ціни на квитки, українські – готуються

— 11 лютого 2011, 11:42

Уже зараз деякі закордонні авіакомпанії збільшують паливні збори. Аналітики кажуть, що до літа квитки можуть подорожчати мінімум на 10%. Так, Австралійський перевізник Qantas Airways підняв паливний збір на 53%, довівши його до 53 доларів на далеких перельотах.

Раніше про збільшення розміру паливних зборів оголосила німецька Lufthansa: для внутрішньоєвропейських маршрутів вони виросли на 2 євро, на далеких рейсах - на 10 євро, повідомляє "Дело".

Аналогічне збільшення з 1 лютого відбулося в Air France. Singapore Airlines з 27 січня додав до зборів від 3 до 27 доларів, у залежності від відстані й класу обслуговування.

Крім того, наприкінці січня - початку лютого розміри паливних зборів збільшили KLM, Delta, Malaysian Airlines, Cathay Pacific, British Airways, All Nippon Airways, South African Airways і JetBlue.

Українські компанії, як і російські, поки що не збираються піднімати ціни на авіаквитки, хоча і не виключають таку можливість, якщо іншого виходу в них не буде.

"Групи авіакомпаній Wizz Air також торкнулося збільшення цін на паливо, але ми прагнемо уникнути різкого підвищення вартості квитків", - заявив гендиректор "Авіалінії Візз Ейр Україна" Сергій Дементьєв.

"Однак, ціна палива - це основна складова витрат в авіаперевезеннях, тому в довгостроковій перспективі її зміна може позначитися на вартості авіаперельотів, у тому числі - нашої авіакомпанії", - додав він.

Разом з тим аналітики вважають, що сильного подорожчання на українському ринку не варто очікувати.

Реклама:

Головне сьогодні