Кожен десятий турист проводить відпустку без багажу

— 9 лютого 2011, 15:19

Skyscanner - лідер серед європейських систем пошуку, що надає користувачам миттєвий доступ до інформації про авіаквитки та дає можливість порівняти ціни на понад 670 тисячах напрямків у більш ніж 600 авіакомпаніях світу.

У результаті опитування пошуковика, виявилося, що кожен десятий мандрівник опинявся в ситуації, коли відпустку доводилося проводити без своїх речей, оскільки багаж не був доставлений до кінцевого пункту призначення.

При цьому більше половини опитаних чекали на свій багаж протягом години і лише п'ята частина людей одержали речі через 15 хвилин.

Ще 15 % респондентів на питання, як довго їм доводилося чекати на багаж після прибуття, відповіли, що воліють подорожувати винятково з ручною поклажею.

"На жаль, затримки багажу при перельотах трапляються нерідко: шість із десяти користувачів нашої системи зізналися, що їм доводилося проводити коло стрічки транспортера не менше години. Після довгого перельоту таке очікування може суттєво зіпсувати відпускний настрій", - розповів менеджер Skyscanner по роботі з ринком країн СНД Дмитро Коновалів.

Втім, за словами менеджера, втрати багажу трапляються вкрай рідко. До того ж, ризик можна звести майже до нуля, якщо додержуватися нехитрих правил:

- по можливості не розставатися з багажем, оформляючи його як ручну поклажу (попередньо уточнивши вимоги до перевезення ручної поклажі на сайті авіакомпанії або звернувшись до працівників колл-центру);

- не здавати в багаж нічого коштовного, а також сумки й валізи, які виглядають дорого;

- написати своє ім'я й телефон на зовнішньому і внутрішньому боці сумки або валізи;

- позначити багаж наліпками та/або біркою, щоб спростити його ідентифікацію;

- завжди перевозити косметику, контактні лінзи й розчин для них, зарядку для телефону, ключі й документи в ручній поклажі;

- покласти в ручну поклажу один комплект одягу на зміну й купальний костюм, якщо йдеться про пляжний відпочинок;

- переконатися в тому, що вам видали багажний талон - інакше буде складно довести, що ви його взагалі здавали.

За матеріалами газети "Дело"

Реклама:

Головне сьогодні