Тест

Каталонія: футбол, кухня і химерна архітектура

Знаменита своєю столицею - містом Барселона, а також багатою історією і архітектурою, унікальною природою і чистими пляжами, футболом, кухнею і національними особливостями.

1. Молитва відганяє бурі.

Близько двох мільйонів людей заповнили повністю величезну територію аеропорту для молитви. Їх не розігнали ні гроза, ні вітер, ні "антипапські" протести напередодні. Люди підтримували Папу Бенедикта XVI, який закликав не соромитись Господа, а ставати "апостолами 21-го століття".

Сідаючи в автобуси, стомлені відстанями, обпалені гарячим іспанським сонцем, вони все одно посміхалися і кричали "Estaes la juventud del Papa" (Ми - молодь Папи) - цей заклик лунав крізь бурю, під час суботнього нічного чування Всесвітнього Дня молоді, який стартував ще в Каталонії.

2. Реклама за 30 млн. євро.

Каталонський футбольний клуб "Барса", один з кращих в світі, довгий час був одним з небагатьох клубів, що відмовилися від використання спонсорських логотипів на своїх футболках.

Це пояснювалося тим, що кольори клубу, традиційно, вважаються символом Каталонії і будь-які логотипи сприймаються уболівальниками як образу. Потім з'явився логотип телебачення Каталонії - на лівому плечі, а на шортах і комірі з'явився маленький прапор Каталонії. Далі було підписано 5-річну угоду з некомерційною компанією, згідно з якою клуб отримував 30 млн. євро щорічно за рекламу на футболках.

3. Магія води.

Магічний фонтан - дивовижне видовище - круговорот світла, музики, руху і потоків води - усе це скомбіновано в певній послідовності, створюючи відчуття магії. Це місце неодмінно варто відвідати, знаходячись у Барселоні.

4. Храм будують прихожани.

Церква Святого Сімейства (Sagrada Família), знаменитий проект Антоніо Гауді, будується на приватні пожертвування з 1882 р. За рішенням ініціаторів будівництва храму, фінансування робіт повинне виконуватися виключно за рахунок пожертвувань прихожан, що є однією з причин такого тривалого будівництва.

В 2010-ому році собор був освячений папою Бенедиктом XVI і був офіційно оголошений готовим до щоденних богослужінь.

5. Вперше в світі -Wі-Fі в автобусі.

Девіз нововведення - travel more intelligently, live better ("подорожуйте розумніше, живіть краще"), що дає пасажирам можливість перевіряти їх електронну пошту, "гуглити" чи спілкуватись в соціальних мережах, перебуваючи в міському транспорті.

6. Театр в акваріумі.

Ультрасучасний акваріум вважається одним з найбільших в Європі. Він містить багато скляних резервуарів розміщених по обидва боки просторого коридору. Кожен резервуар представляє різне морське місце існування.

Наприклад: Північний полюс, де купаються пінгвіни. Саме видовищне в акваріумі - це величезний вісімдесятиметровий скляний тунель з плаваючими акулами. Це одне з найвідвідуваніших місць. Окрім самих акваріумів, там є великий виставковий зал, панорамна тераса, всілякі аудиторії і класи для лекцій і занять; магазин, влаштований в старовинному кораблі; зимовий сад і навіть театр.

7. Ліки від спеки: холодний гаспачо.

Фантастично смачне блюдо готується за 15 хвилин. Найтриваліший процес - охолодження супу, тому що гаспачо повинен не лише живити усі ваші органи чуття і радувати душу, але й охолоджувати тіло: це робить його унікальним з настанням літа, яке в там є по-справжньому гарячим.

Що потрібно на 4 порції:

1 літровий пакет томатного соку;

2 стиглі помідори;

3 голівки часнику;

1 огірок;

1/2 болгарського перцю;

3 ст. ложки маслинової олії Extra Virgen;

1 ст. ложка виноградного оцту;

3 шмати сухого білого хліба;

- морська сіль.

8. Як з аудіо касети зробити гаманець.

Однією з найчарівніших і найпривабливіших для туристів вулиць у Барселоні є вулиця Рамблас, де туристичне життя і розваги киплять цілодобово, не припиняючись ні на хвилину.

Вулиця починається біля монумента Колумбу а закінчується біля площі Каталонії. Там дуже багато обдарованих людей показують свою творчість. Танці, картини, фокуси і інші витвори мистецтва. Наприклад: чоловік зі звичайної касети для магнітофону за 5 хвилин створював у всіх на очах красивий гаманець.

9. Будівництво зверху донизу.

Палац спорту Сант Джорди вважається шедевром сучасної інженерної справи, був зведений спеціально до Олімпіади 1992-го року у Барселоні. Його будували зверху вниз, тобто спочатку зібрали дах, підняли його величезними кранами на висоту, а вже потім під ним звели стіни. На такий крок автор проекту, відомий японський архітектор пішов, щоб забезпечити глядачам, в якій би частині трибун вони не знаходилися, максимальний огляд майданчика.

10. В Барселоні немає центру.

Це створено для того, щоб туристи не концентрувалися лише в одному місці. Назва вулиці - Діагональ, Diagonal. Вона дійсно перетинає стрункі міські квартали по діагоналі, подібно до Нью-Йоркського Бродвею, що розтинає Манхеттен.