Географічне меню: п’ять смачних страв п’яти країн

Тим, для кого відвідини музеїв, ярмарків та архітектурних пам’яток чужої країни – лише те, чим заповнити час між прийомами їжі, має сподобатися ця географічно-кулінарна добірка туристичного порталу Lonely Planet.

На мапу світу можна поглянути як на величезне меню, пише lonelyplanet.com.

Кускус у Касабланці, Марокко

Щойно прибудете до Касабланки, одразу прямуйте на бульвар де ла Корніш, оберіть ресторанчик собі до душі та замовляйте склянку м’ятного чаю й тарілку кускусу.

Готується він з манної крупи на парі, в спеціальному казані, що зветься couscoussier. До готової страви додають тушковані овочі або курку, ягня чи рибу.

Тапас у Барселоні, Іспанія

Patatas bravas (картопля в гострому томатному соусі), calamares fritos (смажені кальмари), croquetas de jamón (котлети з хамону), chorizo (ковбаски зі свинини), berenjenas gratinadas (запечені з сиром баклажани) – це лише деякі зі славнозвісних іспанських закусок або тапас.

Смачні наїдки ви знайдете в численних закладах на вулиці Ла Рамбла. Зійдете за місцевого, якщо відкладете виделку на стіл та наколюватимете тапас зубочисткою або братимете пальцями.


Насі горенг на острові Пенанг, Малайзія

Назва Nasi goring перекладається як "смажений рис". Його їдять по всій Індонезії та в Сінгапурі. Найкраще куштувати насі горенг на острові Пенанг, де його пропонують з яток на вулиці.

До страви додають курятину чи морепродукти, овочі, яйця та солодкий соєвий соус.

Гамбо в Новому Орлеані, Сполучені Штати

Ласувати гарячим супчиком гамбо або солодкими пончиками беньє в Новому Орлеані така ж природна річ, як слухати джаз, зідеко чи блюз.

Що до супу, то готується він на міцному бульйоні з морепродуктів чи копченого м’яса. Загущується страва бамією або підсмаженим борошном. Готовий гамбо наливається в миску з вареним рисом.

Фейжоада в Ріо де Жанейро, Бразилія

Ваші смакові рецептори святкуватимуть свій власний карнавал, якщо ви скуштуєте національну бразильську страву feijoada – тушені чорні боби зі свининою. У ресторанах Ріо до неї зазвичай кладуть просто шматки м’яса, але будьте готові до того, що вам можуть стрітися вуха, язики або ж закручені хвостики. Також майте на увазі, фейжоада – непросте випробування для шлунку, тож, попоївши, краще полежати на дивані, ніж одразу мчати на пляж Іпанема.

Фото з Flickr (stuart_spivack, avlxyz, missmeng, danielgreene) та Fotopedia.com
Реклама:

Головне сьогодні