Корисні гаджети: що взяти в автомандрівку

Необхідні речі для вдалої автоподорожі - це міцний залізний кінь та гарний настрій.Щоби не розсваритися зі своїм "штурманом" через пропущений поворот, не заплутатися в стосах різних мап та не проґавити нічого цікавого, туристичний портал Lonely Planet радить не забути про корисні гаджети та програми для мандрівників.

Планування та прокладання маршруту

Вдала подорож розпочинається з ретельного планування. Щойно визначились із напрямком, продумайте свій маршрут, і тут вам стануть у пригоді наші друзяки - гаджети.

Звернувшись до Google Maps, ви розплануєте свій шлях та позначите місця зупинок. Залучити до обговорень своїх майбутніх попутників можна не виходячи з інтернету. Деякі місцеві туристичні вебсайти, а ще автомобільні, також пропонують допомогу з планування поїздки.

Якщо під час подорожі ви весь час матимете хороший мобільний зв’язок, то вас вестиме ваш смартфон із Google Maps. Утім, якщо ви за кордоном, завантаження даних може обійтися надто дорого. Ще гірше, якщо ви опинитеся там, де немає покриття, і ваш корисний помічник мобільник перетвориться просто на прикрасу панелі приладів.

Коли вам не хочеться покладатися на Google Maps, ви можете придбати чи позичити GPS. Якщо ж маєте смартфон, то перетворіть на GPS його, придбавши відповідну програму. Мапи зберігатимуться на вашому телефоні, їх не потрібно буде скачувати, ви ж одержуватимете навігацію оффлайн.

Поради та хитрощі

Коли для навігації ви будете використовувати ваш смартфон, то побачите, що батарея досить швидко сідатиме. Крім цього, телефон грітиметься, і його буде незручно тримати в руках чи на колінах. Придбайте пристрій для гучного зв’язку в авто та зарядний кабель із перехідником – найдешевші пропозиції знайдуться на еВау.

Для навігації також можна використовувати iPad чи планшет Android, а ще їх можна давати гратися дітям, щоб не нудилися в дорозі.

Приємно те, що з планшетом чи смартфоном можна одночасно слухати музику та користуватися програмою супутникової навігації.

Деякі корисні сайти та програми

Корисні рекомендації щодо того, що подивитися, де краще попоїсти чи випити, можна отримати за допомогою таких програм як Wenzani, Foursquare, Beanhunter (для поціновувачів кави, щоправда, на Україні сайтові відомі лише дві гарні кав’ярні), Urbanspoon та Zagat.

Уникнути штрафу за перевищення швидкості та неправильне паркування допоможуть програми Trapster та Park Patrol, про ціни на пальне проінформують такі як Gasbuddy, WhatGas, дешеві паркмайданчики покаже Cheap Parking.

Увага! Новітні технології справді можуть зробити подорож комфортнішою, але може статися, що, захопившись, ви так і перестрибуватимете від однієї програми до іншої, забувши насолодитися тим, що пропливає за вікном. Час від часу піднімайте голови та дивіться навколо! Або ж, щоб відволіктися від гаджетів, пограйте з супутниками в якусь стару добру дорожню гру, радить видання.

Фото з Flickr (jaggedhorizon, dawidone, somewhereinak)

Реклама:

Головне сьогодні