Американський уряд радить в Україні їздити так, "ніби вас хтось зараз буде атакувати"

— 4 травня 2012, 11:25

Такими є поради для американців, опублікованих на сайті посольства, пише Autotravel.

Видання наводить переклад порад. Ось що варто знати мешканцям США, які їдуть в Україну.

Загалом, дороги в Україні, окрім деяких великих міст, розбиті і не освітлені. Вам потрібно весь час їхати так, ніби вас хтось зараз буде атакувати, оскільки місцеві водії масово ігнорують правила дорожнього руху.

Замість того, щоб закінчити курс навчання, водії часто купують свої водійські посвідчення або взагалі обходяться без них. Автомобілісти також часто перебувають в небезпечно агресивному стані і ігнорують права пішоходів, навіть якщо пішохідний перехід чітко позначений.

Також серед них вважається нормою їздити по тротуарах. Якщо ви йдете пішки, пильнуйте водіїв, які їдуть або паркуються на тротуарі. Багато автомобілів, включно з таксі, не відповідають звичним для США стандартам безпеки.

Через перевантажені вулиці і постійні затори, в великих українських містах бувають дорожні аварії, особливо в Києві. Якщо ви потрапили в ДТП в Україні, не рухайте ваш автомобіль з місця події, якщо тільки він не несе явну загрозу безпеці (спричинення затору не вважається загрозою безпеці).

На практиці це означає, що навіть під'їзд до краю дороги після ДТП може бути розцінений як кримінал. Ви повинні викликати місцеву поліцію, яка прибуде на місце події для розслідування. Ви повинні чекати прибуття поліції і складання протоколу, скільки б часу це не зайняло.

Часто це може розтягнутися на кілька годин. Коли поліція приїде, вони визначать хто винен, зберуть персональні дані з учасників події і складуть протокол. В переважній більшості випадків, ніхто з них не розмовлятиме англійською.

Особливо небезпечно їздити по Україні вночі і в зимовий сезон. Посольство наполегливо рекомендує гостям і постійним мешканцям утримуватися від поїздок в темну пору за межі великих міст.

Придорожній сервіс, такий як заправні станції і ремонтні майстерні, стає більш звичним, хоча він ще далекий від американських стандартів. Мандрівники повинні зважати на це, плануючи поїздку. Автомобілі іноземного виробництва і з іноземною реєстрацією інколи викрадають.

Реклама:

Головне сьогодні