Подорож за Толкієном: новозеландські Хоббітанія та Мордор

Прем’єри стрічки "Хоббіт: Неочікувана подорож"режисера Пітера Джексона шанувальникам доведеться чекати аж до грудня, між тим відвідати Хоббітанію, Мордор та ельфійський Рівенделл можна вже зараз.

У вільний від зйомок час казкові куточки справжньої Нової Зеландії відкрито для фанів, а туристичні компанії пропонують їм спеціальні тематичні тури.

Про це пише CNN.

Хоббітон (Матамата)

Зійшовши з літака в Окленді, щирий шанувальник Середзем’я дістанеться до містечка Матамата, розташованого на острові Північному. Саме там творці стрічки розташували свій Хоббітон.

Для домівок-нірок хоббітів не використовували полістирол, лише дерево та каміння.

Туристи можуть пройти шляхом, яким колись заїжджав Гендальф, минути будиночок Сема, озерце, таверну "Зелений дракон" та здійнятися на пагорб до оселі Більбо Беггінса, звідки й розпочалися всі пригоди, описані в творах Джона Р. Р. Толкієна.

Мордор (Національний парк Тонгаріро)

Прогулянка парком займає цілий день. Тут можна побачити діючі вулкани, які пашать парою, Смарагдові озера та упізнати місця, якими йшов Фродо, знесилений тягарем чарівного персню.

Рівенделл (Веллівуд)

Столиця Нової Зеландії має прізвисько – Веллівуд, що утворилося від назв Веллінгтон та Голлівуд. Місцева компанія Weta Workshop створювала спецефекти, реквізит та декорації не лише для "Володаря перснів" та "Хоббіта", а й для багатьох інших голлівудських блокбастерів.

У розташованому неподалік від аеропорту міні-музеї Weta Cave можна придбати книжки, сувеніри та копії цікавих речей з улюблених стрічок.

Найвища точка Веллінгтона – це гора Вікторія, і саме тут Фродо та його супутники тікали від Чорних вершників. У мальовничому парку Кайтоке знімали епізоди Рівенделлу – долини ельфів.

Туманні гори (Гори Ремаркаблс)

В околицях Квінстауна, розташованого на Південному острові, знімалось чимало сцен "Володаря перснів" та "Хоббіта". Мальовничі краєвиди гір Ремаркаблс свого часу побули Мордором, а в "Хоббіті" стали Туманними горами.

До слова, прем’єра першої частини "Хоббіта" в Веллінгтоні відбудеться 28-го листопада, на два тижні раніше прем’єри офіційної. На тижневі святкування з цієї нагоди має зібратися близько 100 тисяч люду.

Фото з Flickr (by j0055, felix_australia, Emma JG, lloydi)

Реклама:

Головне сьогодні