Тест

Найдивніші готельні кімнати світу

Тризікові, п’ятизіркові, апартаменти, хостели, будиночки на колесах, намети, окремі будиночки в горах – готелів і місць, де можна зупинитися – мільйони по всьому світу.

Тож не дивно, що їх власники намагаються зробити будь-що, щоб виділися серед інших.

Газета The Time опублікувала 9 найбільш цікавих готельних номерів.

60 років тому, відкрився перший готель Holiday Inn. У цей час розпочався процес стандартизації готельної справи по всій Америці і у всьому світі.

Хоча більшість з нас раді знайти простий, чистий номер в готелі, любителі пригод стараються шукати щось незвичайне.

Ці дев'ять номерів – деякі регулярно здаються, інші лише в окремих випадках – запам’ятаються вам надовго.

В рамках акції для свого ребрендингу, готель Holiday Inn побудував у 2009 році у готелі в Манхеттені кімнату з карток-ключів. 400 квадратних футів кімнати оздоблені 200 тисячами карток. У цій кімнаті усе з карток – ліжко, лампа і навіть туалет.

Кімната Mirrorcube (дзеркальний куб) називається "замаскованою серед дерев" і розташовується серед гілок дерев у лісі. Особливістю цього готелю є те, що шведський виробник Treehotel доставить і встановить куб, який включає в себе королівське-ліжко, кімнату відпочинку і туалет, у ліс на ваш вибір.

Любителям солодощів сподобається шоколадна кімната. Виготовлена до Свята Дня Валентина, ця кімната у 2008-2009 роках знаходилась у Брайян Парк в Нью-Йорку. У цьому готельному номері з шоколаду було все – стіни, картини, люстри і навіть камін.

Madonna Inn у Каліфорнії може називатися найбільш строкатим готелем в світі. Його 110 номерів оздоблені кожна в іншому стилі: від номера "сафарі" з печерою з принтами леопарда до номера зі справжнім водоспадом у ванній.

У провінції Хебей в Китаї розташована 10-поверхова будівля, яка потрапила до Книгу рекордів Гіннеса як найбільш "іміджева" у світі. Вона зображує китайських богів Фу, Лу і Шу, що символізують щастя, процвітання і довголіття. Щоб потрапити до готелю, треба відкрити праву ногу у бога Шу, що розташований зліва.

Найбільший готель зі снігу та льоду в світі знаходиться у Швеції, у містечку Юккас'ярві. Щороку художники і дизайнери зі всього світу збираються тут, щоб спроектувати готель і виготовити крижані скульптури заново. У цьому готелі не вдасться роздягнутися, бо температура в ньому зажди нижче нуля.

Фото Paul Mannix

Це Коттонвуді, штат Айдахо, є готель-бігль. Переночувати і поснідати у ньому можна за $96 за ніч.

Просто дивовижно виглядає готель Kakslauttanen у Фінляндії. Гостям пропонують "зруби" зі скляними куполами з підігрівом. Однак на особливу розкіш не розраховуйте – вам видадуть лише спальний мішок і вовняні шкарпетки.

А цей капсульний готель, розташований в Кіото, Японія, зовсім незвичний. Гостям дають 7 годин, щоб поспати, годину, щоб прийняти душ і відпочити. Після цього двері зачиняться і відкриються вже для нового гостя.

Фото Mike Knell

Фото The Time та користувачів Flickr