Супер-будівлі штаб-квартир. Фото

Будівлі своїх головних офісів компанії часто створюють, не шкодуючи грошей, відштовхуючись від нових віянь у дизайні та архітектурі. Адже йдеться не лише про приміщення для працівників,пише "Німецька хвиля".

Вежі Petronas, Малайзія

У столиці Малайзії Куала-Лумпурі це вже стало чимось на кшталт символу міста. Вежі, 452 метрів заввишки, де розташовані офіси нафтового концерну Petronas, перевищують всі інші споруди в місті.

Фото Turmir.by

Родзинка проекту: на висоті 172 метрів вежі поєднуються сталевим, так званим "небесним" мостом.

Банк Китаю, Гонконг

Flickr by garyhymes

Банк Китаю не заощаджував на своєму головному офісі. Дизайн споруди заввишки понад 360 метрів чимось нагадує бамбук, що росте. Дзеркальні та скляні фасади подекуди створюють враження, що будівля проглядається наскрізь.

General Motors, Детройт

Навіщо будувати один хмарочос, якщо можна п'ять? Мабуть, так міркувала група бізнесменів, замовляючи спорудження Renaissance Center. Нині це штаб-квартира автомобілебудівного концерну General Motors.

Flickr by hanneorla

На нижніх поверхах розташовано залу, що з'єднує вежі між собою. Там є ресторани, модні магазини та виставки.

Lloyd's, Лондон

Flickr by ace_jace

Деякі зі сходів і ліфтів у головному офісі лондонського страхувальника Lloyd's прокладені ззовні будівлі. Скляні ліфти були першими у Сполученому Королівстві, встановленими на зовнішньому боці споруди. Будівництво офісу тривало майже вісім років.

Gas Natural Fenosa, Барселона

Torre Mare Nostrum у Барслоні слугує головним офісом газової компанії Gas Natural Fenosa. Будівля футуристичного вигляду прикрашена скляним фасадом і двома блоками, що виступають уперед. Висота 20-типоверхової будівлі - 86 метрів. Її вежа вважається однією з найвищих споруд Барселони.

Hearst, Нью-Йорк

Flickr by lensepix

Вежа Hearst у Нью-Йорку постала на фундаменті так ніколи і не спорудженого до кінця хмарочосу. Натомість тут змішалися історична архітектура та модерн. Вежа з офісами вважається найбільш екологічною в місті. 90 відсотків використаної сталі - це вторинна сировина, а на даху тут збирають дощову воду. Її спрямовують у штучний водоспад, що позитивно впливає на повітря в будівлі.

ING Group, Амстердам

Flickr by Doctor Casino

Головний офіс фінансового концерну ING Group в Амстердамі називають "черевиком" або "ручним пилососом". Завдяки своїм 16 "ногам" зі сталі він чимомсь нагадує фантастичного робота-комаху.

CMA DGM, Марсель

CMA DGM - судноплавна компанія. Якщо придивитися уважніше, то це можна зрозуміти з форми офісу компанії у французькому Марселі. Архітекторка Заха Хадід спланувала її у вигляді парусу. Вдале рішення, адже вулиця біля будівлі нагадує корабель.

BMW, Мюнхен

Flickr by stills-nate

Дизайн має пробуджувати асоціації. Чотири поєднаних між собою труби центрального офісу автоконцерну BMW у Мюнхені виглядають як чотирициліндровий двигун. Його так і називають "чотири циліндри". Будівлю спорудили якраз перед Олімпійськими іграми 1972 року.

Swiss Re, Лондон

Хмарочос у Лондоні, що є англійським офісом страхового концерну Swiss Re, часто називають "the gherkin", що можна перекласти як "корнішон". Будівля дуже енергоефективна. Офісні приміщення не розподіляються по всьому внутрішньому простору, а утворюють кільце.

Apple, Купертіно

Космічний корабель або НЛО. Проект офісної будівлі Apple у Каліфорнії чимось на них скидається. Будівництво має початися у середині 2013 року. 2016 року Apple планує туди переїхати. Це коштуватиме астрономічну суму - майже п'ять мільярдів доларів.

Реклама:

Головне сьогодні