Найзимовіші міста світу. Фото

Вітер, холод та сіре небо над головою для багатьох роблять зиму не найулюбленішою порою року. Але свята, гарячі смачні напої, засніжені пагорби та вкриті льдом водойми, імовірно, можуть із нею почасти примирити.

Міста, які увійшли до цієї добірки CNN, на думку авторів, є найгарнішими саме взимку.

Прага, Чехія

Шпилясті дахи та звивисті, вимощені бруківою вулички Праги роблять її містом казок, а взимку – ще й не дуже заповненим туристами. Сніг підкреслює красу архітектури, а гасові ліхтарі, що їх нещодавно, як у давнину, встановили у центрі, надають романтичної атмосфери вечорам.

Зальцбург, Австрія

Святковими декораціями тут слугують традиційні ярмарки, а саундтреком – різдвяні хорали. До слова, пісня Silent Night уперше пролунала в Оберндорфі, неподалік від Зальцбурга на Святвечір 1818-го року.

Найбільший різдвяний ярмарок розташовується коло стін фортеці Hohensalzburg, але найсмачнішим вважається інший – на Mirabell Square, де можна поласувати традиційними наїдками.

Тромсо, Норвегія

Тромсо називають столицею Арктики, а ще – найкрасивішим містом Норвегії. Також тут можна помилуватися полярним сяйвом та зазирнути до Полярного музею історії арктичних експедицій та музею Perspektivet, де зібрано шедеври норвезького мистецтва.

Амстердам, Голландія

У музеях Амстердама взимку зазвичай мало людей, тож саме час відвідати такі місця як Rijksmuseum та дім-музей Анни Франк. Маленьким туристам мають сподобатися вистави в Royal Carré Theatre, який нещодавно відзначив 125-річчя.

Наґано, Японія

Наґано, як колишня столиця Олімпійських ігор, може похвалитися чудовими лижними курортами, а після дня катання по схилах розслабитися допоможуть гарячі джерела. Окремої уваги заслуговують буддистські храми, зокрема Zenkō-ji, зведений у VII-му сторіччі. Споруда вважається третім за величиною дерев’яним храмом Японії.

Рейк’явік, Ісландія

Одна з найхолодніших точок Європи, столиця Ісландії зате має чималу кількість гарячих джерел. У лютому в Рейк’явіку проводиться видовищний Фестиваль зимових вогнів.

Берлін, Німеччина

Різдвяні ярмарки – чудове місце для "шопінг-терапії", а у Берліні їх щороку працює понад 60. Дітлахи найбільше вподобають Mitte коло Червоної ратуші, бо там їздить міні-паровозик та проходять лялькові вистави.

Оттава, Канада

Winterlude є одним із найграндіозніших зимових фестивалів у світі. Його проводять в Оттаві з 31 січня до 17 лютого.

Вашингтон, округ Колумбія, США

Якщо їхати до Вашингтона потягом, не можна не помітити велетенську ялину, подаровану Union Station посольством Норвегії. У листопаді та груді Національний зоопарк працює допізна та показує світлове шоу ZooLights.

Едінбург, Шотландія

Едінбург, із його бруківкою та палацом, красивий у будь-яку пору року, але взимку від міста взагалі перехоплює подих. Парк Princes Street Gardens перетворюється на казкову країну з ковзанкою, величезною ялинкою та оглядове колесо. Пагорб Крісло Артура – чудова ціль для зимової прогулянки, а такого краєвиду немає більше ніде в світі.

Фото з Flickr (by ewitsoe, gesternumdiesezeit, Ole C. Salomonsen, MiChaH, Fabio Ueti, LimeWave Photo, Frankinho, Ron Hay, Michael Anderson, boneytongue)

Реклама:

Головне сьогодні