Тест

Топ-10 країн, які варто відвідати у 2014-ому. Фото

Світовий путівник Rough guides підготував добірку країн, які варто відвідати у 2014-ому році. Сюди потрапила Ефіопія, Мадагаскар, Туреччина, Грузія, Болгарія та Македонія.

Ефіопія

Культурно багата Східна Африка завжди була привабливим пунктом призначення для туристів. І хоча вона лишається бідною, здійснити самостійну подорож країною стає дедалі легше, завдяки стрімкому розвиткові маленьких готелів та ресторанів.

Лалібела. Фото з Flickr by Achilli Family

Тут можна подивитися цікаві пам'ятки, відвідати незаймані національні парки, стародавні міста Аксум, Харар та Лалібела. А також першу в світі кавову плантацію, найбільшу печеру Африки Соф Омар. Тут ще знаходиться найбільша концентрація пам'яток ЮНЕСКО.

Мадагаскар

Важко знайти більш екзотичне місце, ніж Мадагаскар, колишню французьку колонію в Індійському океані.

Більше 90% диких тварин світу зустрічаються саме тут (наприклад манірні лемури). Туризм на Мадагаскарі є не надто розвиненим, а отже поки можна насолодитися незайманими лісами та порожніми пляжами.

Фото з Flickr by safari-partners

Найкращим місцем для зустрічі із бешкетливими приматами є парк The Andasibe-Mantadia National Park, розташований у 4-ох годинах їзди від столиці Антананаріву.

Бразилія

У 2014-ому році у Бразилії пройде чемпіонат світу з футболу, а у 2016-ому році у Ріо відбудеться Олімпіада. Це означає, що у країні модернізується інфраструктура, готелі та послуги.

Фото з Flickr by @Doug88888

У Бразилії, окрім спорту, можна буде подивитися на водоспади Ігуасу, старі шахтарські міста та динамічне місто Сальвадор з його самбою, афро-бразильською культурою та погртугальською архітектурою.

Туреччина

Незважаючи на заворушення у 2013 році, Туреччина знаходиться на підйомі - стародавній Стамбул зберігає свою історичну чарівність, але все більше стає містом із високими хмарочосами. Країна є шостим найпопулярнішим місцем туризму в світі.

Фото з Flickr by Mus Nakal

Більшість відвідувачів традиційно дотримувалися морських курортів Егейського і Середземного моря, але є краєвиди та історичні пам'ятки, які пропонують більше сюрпризів: зруйновані міста і "чарівні димарі" з Каппадокії, тераси Памуккале, Конья і неолітичне поселення на Чатал.

Грузія

Наразі Грузія є недоторканою, з точки зору масового туризму. Але часи змінюються, то ж їхати туди треба зараз, щоб насолодитися походами у гори Кавказу, історичними Тавернами Тбілісі, чорноморським курортом Батумі та чудовими старими містами Сванегі та Казбегі.

Фото з Flickr by Vladimir Varfolomeev

Подорожувати цією країною стало ще легше: громадяни всіх країн ЄС, Австралії, Нової Зеландії, США, Канади та Південної Африки тепер можуть в'їжджати в країну без візи на термін до 360 днів.

Руанда

У 2014 році буде двадцять років після геноциду у Руанді. Цей факт лише підкреслює те, як далеко просунулася країна.

Фото з Flickr by Safari Partners

Запаморочливі природні активи Руанди тягнуть відвідувачів відвідати гірських горил в Національному парку вулканів, тропічні ліси національного парку Nyungwe і національний парк дикої природи Akagera.

Японія

Останні кілька років були дуже важкими для Японії. У 2011-ому тут стався руйнівний землетрус, який викликав цунамі та небезпеку вибухів на Фукусімі, що, звичайно, вплинуло на туризм.

Фото з Flickr by Kenny (zoompict) Teo

Очікується, що справи підуть краще до 2020-го року, тим більше що Токіо стало місцем проведення Олімпіади 2020.

Болгарія

Казкові пляжі, м'який клімат, низькі ціни, історичні міста і доброзичливі люди - Болгарія є інтригуючим призначенням 2014-го. Така собі дешева альтернатива Хорватії.

Гори Родопи. Фото з Flickr by Jennifer Hitchcock

Чорноморські курорти ваблять більшість туристів, але катання на лижах, походи і гірські велосипеди стають все більш популярними. Особливо на гірському масиві Вітоша за межами Софії, горах Родопи на півдні і гранітних вершинах Ріла.

Македонія

Проект "Скоп'є 2014" мав бути завершений уже цього року. Столиця наповниться статуями, фонтанами, мостами та музеями.

Фото з Flickr by Stojan Toshe Nikolov

Заворожує у країні Охридське озеро, що розташоване на кордоні з Албанією. Очікується, що воно стане справжнім магнитом для туристів. Ще одна хороша новина: Македонія є надзвичайно дешевою країною.

Філіппіни

На тлі страшного спустошення ураганом Хайянь, туризм є дуже важливим для цієї країни, який має вирішальний вплив на її економіку.

Фото з Flickr by Tan Yilmaz

Філіппіни можуть похвалитися сліпучим масивом незайманих рифів, вулканами, сонними островами та рисовими терасами. Країна все ще знаходиться в своєрідній туристичній глушині, незважаючи навіть на те, що вона є відносно безпечною для туристів.


Українська правда. Життя за матеріалами Roughguides.com.