Найбільш європейські міста за межами Європи. Топ-5

— 31 березня 2015, 16:38

Топ-5 "європейських" міст за межами Європи склало видання The Huffington Post.

Монреаль, котрий у різні часи належав французьким та англійським колоністам, подекуди здається більш французьким, аніж кліше – мім із багетом. Парки в європейському стилі, площі та будівлі XVIII-го сторіччя, не кажучи вже про такі пам’ятки як Базиліка Нотр-Дам.

До слова, в ставленні мешканців Монреалю до американців відчувається така ж сама пиха та презирство, що і в справжніх французів.

Мельбурн, культурну столицю Австралії часто порівнюють із Парижем. Почасти тому, що пішохідні містки через річку Ярра, які обвішують замочками закохані парочки, нагадують паризький Pont de l'Archevêché. Підсилюють схожість двох міст кав'ярні зі столиками надворі (та й узагалі серйозне ставлення до культури кав’ярень), обсаджені деревами бульвари та трамваї.

В атмосфері Бостона відчувається протистояння між старим та новим, а завдяки своїй колоніальній історії місто здається напрочуд європейським. У Лондоні понад Темзою височіють вежі Shard та Gherkin, над річкою Чарльз у Бостоні – хмарочос Copley та Пруденшел-центр. На деяких вулицях є бруківка, а ще в місті можна побачити чимало старовинних маєтків.

Мексиканське місто Гуанахуато належить до об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Вузенькі вулички, бруківка, чудово збережений центр у колоніальному стилі – колишнє шахтарське містечко чудово відтворює Іспанію XVII-го століття. Деякі з місцевих церков визнані одними з найкращих зразків барокової архітектури в Північній та Південній Америці.

Квебек скидається на французьке місто не лише тому, що тут балакають французькою. Річ і в славнозвісному Chateau Frontenac, старовинних стінах, що захищали місто, бароковій архітектурі. За кожні кілька кроків ви натрапите на табличку, де описуватиметься котрась із численних битв між французами та англійцями, що колись тут відбувалася.

Фото з Flickr (by Jazmin Million, Ryk Neethling, Darron Schall, Joel Hernandez, Artur Staszewski)

Реклама:

Головне сьогодні