Загальні поради з вибору оптичного прицілу

— 15 вересня 2016, 17:25

Оптичні приціли — доволі специфічна категорія товару для вузького кола людей, які мають справу із зброєю. Оптика для зброї використовується не тільки військовими, але й поліцією, спецслужбами (не тільки СБУ, але й службами ветконтролю чи науковими зоозакладами для знешкодження чи присипляння небезпечних тварин), а також мисливцями та спортсменами.

Мисливці та спортсмени обирають товари для свого хобі чи професійної діяльності саме в інтернеті, оскільки магазини зброї не завжди є у кожному місті України, а їх асортимент може бути лімітований. На сторінці http://price.ua/catalog4864.html можна знайти оптичні приціли найпопулярніших виробників різного рівня.

Існує неписане правило, що оптика для рушниці повинна відповідати її класу та ціні. Тобто, купувати дорогу оптику для дешевої зброї — м'яко кажучи, моветон.

Більшість якісних оптичних прицілів середнього класу — японські, де скло від відомої Hoya. Для прицілу американського походження використовується Dow Corning, німецькі приціли мають скло від Schott Glasswerke. Але обробку скла для своєї оптики проводить сама компанія — виробник прицілів.

Для лісового, ходового полювання треба обирати так звані приціли-змінники із кратністю 1,25-4х та їхні аналоги із вихідною лінзою 20–28 мм, бажано на швидкозмінному кронштейні. При цьому на гвинтівці обов'язково повинні бути встановлені відкриті прицільні прилади або замість прицілу — використовуватися коліматор.

Для універсальних гвинтівок слід обирати приціли 2-7х або 3-9х, для нагірного полювання 4-16х з об’єктивом 40–46 мм. Якщо ви стріляєте на далекі дистанції, то не обійтись без брендового тактичного прицілу, — а це вже зовсім інші клас та гроші.

Carl Zeiss Conquest (Німеччина), Hakko (Японія),Weaver (США/Японія), Leupold & Stevens (США) — саме ці бренди рекомендовано розглядати як надійних виробників якісних оптичних прицілів.

Реклама:

Головне сьогодні