Профілактика джетлегу, їжа в літаку та ще 5 лафхаків, які допоможуть легше подорожувати

Подорожі – це завжди очікувано та захопливо, але також це ще й втомливо.

[L]Зміна часових поясів, харчові розлади та затримки рейсів можуть, якщо не зіпсувати мандрівку, то суттєво її ускладнити.

Видання Bloomberg зібрало поради від знаменитостей, професіоналів галузі та людей, які подорожують мільйон разів на рік, щодо полегшення поїздок.

Ми обрали для вас найкорисніші з них.

1

Слідкуйте за затримкою вашого рейсу

Шеф-кухар Ендрю Кармелліні першим знає про затримки польотів.

"Я завжди перевіряю додаток FlightRadar24, щоб переконатись, що мій літак покинув своє місто, перш ніж зайти в аеропорт", – пояснює він.

2

Збирайте валізу розумно

Пишіть списки та продумуйте все, що вам справді знадобиться у мандрівці.

У вашій валізі точно мають бути, наприклад, зарядні пристрої, навушники, таблетки від алергії, харчового отруєння та пробіотики. З менш очевидного – мобільна точка доступу та стрічка на одяг для екстрених ситуацій.

Письменник Марк Берн розповідає про свій лайфхак, який дозволить не брати у подорож надто багато одягу: все має компонуватися одне з одним. Сам Марк упаковує лише темно-синій і білий одяг.

Тренер знаменитостей Джо Холдер дає ще одну цінну пораду: прив'яжіть свої кросіки за шнурівки до наплічника. Так ви заощадите багато дорогоцінного простору у валізі.

3

Надмір ваги багажу можуть пробачити

Блогер і підприємець Джессіка Набонго пояснює, що їй часто доводиться подорожувати з технікою, і вона завжди повідомляє про її наявність служби багажу.

Фраза "Необхідне обладнання для камери" дозволяє блогерці вже багато років уникати додаткових перевірок.

4

Розберіться з верхнім одягом

Мандрівники, які летять у країни з іншим кліматом, як правило, борються з жорстким вибором: брати із собою зимову куртку туди, де це не має сенсу, або замерзати без пальто при висадці вдома.

Письменниця Ліндсі Робертсон знайшла рішення. Вона купила пуховик, який можна скласти настільки компактно, що він вміститься у внутрішню кишеню.

"Він такий малий, як косметичка, – пояснює вона. – Коли бачу, як люди набивають важкі пальто у наплічник, то думаю: "Колись я була схожа на тебе".

Якщо пуховик не ваш вибір, бо потрібно виглядати по-діловому і зберегти пальто в пристойному вигляді, то є інший вихід.

Купіть вішак і кейс для зберігання одягу, та попросіть стюардів повісити ваше пальто у передній частині літака, незалежно від того, наскільки це далеко від вашого місця. Вони рідко скажуть "ні". (Просто не забудьте забрати пальто по приземленні!)

5

Не їжте під час польоту

Засновниця туристичної компанії Indagare Меліса Біггс Бредлі радить пропускати всі прийоми їжі у польоті. Вона уточнює, що саме так робить екіпаж.

"На висоті ваша травна система повністю вимикається", – пояснює вона, і додає, що після приземлення ваше тіло теж краще годувати не відразу – дайте йому оговтатися.

Якщо ви таки не можете так довго не їсти, то скористайтеся порадою кореспондента NBC Холлі Джексон та беріть із собою свою здорову їжу. Корисну грушу чи яблуко вам точно дозволять пронести на борт літака.

6

Зробіть профілактику джетлегу

Щоб швидше звикнути до нового часового поясу, туроператор Тодд Бліуіс радить одразу після прильоту йти на прогулянку. Які б втомлені ви не були, це дозволить здіснити цілодобове перезавантаження.

Наприклад, влаштуйте собі "вікторину з чужим консьєржем". Якщо ви оселилися за допомогою Airbnb, але вам потрібна хороша порада від місцевого, то відправляйтеся в найближчий готель класу люкс і розговоріться з тамтешнім консьєржем.

7

Їжте правильно

Справа навіть не в тому, що ви їстимете, а де.

Письменниця Метт Гросс радить вибудувати справжню харчову стратегію за допомогою Google Map.

  1. Використовуйте функцію "Шукати в цій області", щоб знайти ресторани поруч.
  2. Додайте фільтрів. Наприклад, рейтинг не нижче 4, відкриті зараз, жодних суші... Ваша їжа, ваші правила.
  3. Вибирайте місця, які мають найбільше хороших відгуків, а не з високим рейтингом. "Підводне плавання" у відгуках про ресторани є частиною пригод на дальній землі!

Для кавоманів подібну стратегію можна вибудувати за допомогою спеціального додатку Coffee (In)Touch.

Телезірка Саманта Браун також дає дві поради по харчуванню в іншій країні.

По-перше, шукайте в меню позиції для дітей. Замовлення дитячої версії страви рідко призводить до значного зменшення порції, але вона часто і дешевше, і корисніше.

По-друге, відвідайте місцевий супермаркет. "Це один із способів урізноманітнити меню місцевими стравами, покращити свій словниковий запас та знайти доступні сувеніри, які дадуть більше розуміння культури країни, ніж безготівковий аеропорт", – пояснює Саманта.

Всі світлини від Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні