Тест

Ukranian Fashion Week Day 5. Новий старт

Останній день Українського тижня моди присвячений новим дизайнерам. Саме тому тут можна зустріти багато людей, які їх підтримують, а також fashion-критиків, котрі шукають нову зірку та уважно слідкують за молодим поколінням української моди.

У секції "Нові імена" цього разу варто відмітити білоруску Анну Забєліну, котра представила оригінальні принти у вигляді меблів.

Власне малюнки табуреток, котрі надихнули дизайнерку, вона знайшла на Facebook-сторінці української ілюстраторки Жені Прохоренко. З цього і почалась колекція, котру вона спочатку представила на конкурсі "Мельница моды" у рідній країні, а потім доповнила та показала у Києві.

Сама дизайнерка була одягнута у речі з своєї колекції: шовково-атласну блузу фіолетового кольору з принтом, у вигляді стільців, розпорошених по всьому тлі тканини, та спідницю міді-довжини з тими ж стільцями, однак, виконаними у техніці валяння.

Останнім показом дня стало дефіле Яни Червінської, котра виграла престижну нагороду Bazaar Fashion Forward від журналу Harper’s Bazaar.

Саме тому до її показу була прикута увага, а у першому ряду сиділо багато впливових стилістів та інсайдерів світу моди. Наприклад, Наталя Осадча, котра стилізує зйомки для Elle, а також Поліна Неня, власниця медіа-ресурсу bestin.ua.

Колекція Яни була справді вартою уваги: вона була цільною, що дуже важливо як для новачків, так і для більш досвідчених дизайнерів.

Колекція Яни Червінської
Колекція Яни Червінської

У ній були нові ідеї, як, наприклад, взуття на дерев’яний підошві чи чудернадські капелюхи, які наче виринули з казки.

До речі, вся колекція була казковою – вона називалась Tea Party, тобто чайна вечірка та відсилала до "Аліси в країні чудес". Вражаюче виглядали сукні з штучного хутра з мереживними вставками та об’ємні пальто.

Незважаючи на свою чудернадськість всі речі були переважно носибельними – саме у цьому можна вбачати талант дівчини, котра змогла подати нетрівіальну ідею у комерційному та сучасному виконанні.