Тест

Ukrainian Fashion Week: День 1

У середу у столиці стартував черговий сезон українського тижня моди. Щодня ми будемо знайомити Вас із найбільш цікавими подіями, котрі відбулися в його рамках.

Однією з найбільш незвичних подій першого дня українського тижня моди у Києві стала презентація колаборації дизайнерки Лілії Літковської та київського мультибрендового магазину Helen Marlen Mandarin.

На ній були представлені фото рекламної кампанії Litkovskaya сезону весна-літо 2015. І тепер найцікавіше: цього разу дівчина вирішила попрацювати з російською дизайнеркою та архітектором Тетяною Бородач. Та робить ляльки з пластиліну, які потім фотографує. Досить неочікувано.

Отож, речі весняно-літньої колекції були виліплені з пластиліну на скульптурах, розміром трохи більше долоні, а потім сфотографовані.

"Мої роботи – це в більшій мірі фото, ніж скульптури", каже Тетяна Бородач.

"Адже пластилін нестійкий матеріал – його можна легко зруйнувати. Однак, він - пластичний. Він дає мені змогу відзняти кожного персонажа, вигадати цілу історію і зняти відео. Це скоріше навіть відео-портрети. Я не роблю облич, але при цьому в мене багато портретів. Коли я їх знімаю крупно, я бачу, що це за людина".

Ще однією цікавою інновацією цього сезону став проект дизайнерки Анни Бублік. Вона вирішила відмовитись від традиційного показу на основному подіумі у "Мистецькому Арсеналі", де зазвичай проходить більшість показів тижня моди. Натомість вона провела шоу у фото-студії Studio1, що на Подолі, куди був відкритий вхід.

"Я вже 22 сезони показую свої нові коллекції в одному місці, захотілось чогось іншого", каже вона.

Проект дизайнерки Анни Бублік

Більше того дизайнерка вирішила "вбити одразу трьох зайців". Окрім, показу вона сфотографувала лукбук, тобто всі образи з колекції, щоб потім показувати їх баєрам та критикам. Також відзняла рекламну кампанію своєї марки на новий сезон. І ще маленький бонус: була також презставлена колекція, яку вона вже зовсім скоро повезе на презентацію на всесвітньо відомі скачки у Дубаї.

Однак, повернемося до того, що відбувалося у "Мистецькому Арсеналі", котрий традиційно є основною площадкою цього тижня моди. Відкрила сезон Лілія Пустовіт. Вже також традиційно. Незважаючи на те, що частину колекції можна було побачити у Парижі на початку березня, під час місцевого тижня моди.

Колекція Лілії Пустовіт

Тоді головні модниці країни вже носили ті самі пальто, натхненні арт-течією супрематизму та українським авангардом. Це і телеведуча Маша Євфросініна і головний редактор українського Vogue Маша Цуканова.

Увага модної преси була прикута і до колекції дизайнерського бренду Lake. Цього разу Олеся Кононова, котра його представляє, зробила у своїх моделях акцент на шию та плечі. Багато моделей суконь мали контрастні в’язані комірці, котрі нагадують ті, які від гольфів. Кілька образів було доповнено об’ємними накидками-шарфами.

Колекція Lake

Рекомендую також звернути увагу на широкі брюки із завишеною талією та затишні пальто, в яких добре ховатися від тріскучих морозів.