Ukrainian Fashion Week: День 2

Однією з найбільш яскравих подій цього дня у "Мистецькому арсеналі" стала презентація проекту "Джамала: образи та звуки".

Власне, це підбірка з шести образів співачки, один з яких відправиться на благочинний аукціон. У них в різний час вона з’являлася чи то на концерті, чи на червоній доріжці, чи на екрані.

Усі ансамблі, представлені на виставці, – від українських дизайнерів. Джамала відома тим, що часто з’являється у першому ряду показів мод, вона також часто підтримує наших дизайнерів.

"Для мене важливо на сцені почуватись комфортно, тому часто на концертах ношу комбінезони", так нам прокоментувала Джамала тезу про те, що важливо під час концерту: певна епатажність костюму чи його практичність.

Красивим реверансом в бік української культури стала презентація нової колекції ювелірної марки Zarina під назвою "Зірка", створена французьким ювеліром Романом Баяндом та натхнена образом телеведучої Ольги Фреймут, котра є новим обличчям марки.

[L]В елементах колекції використаний мотив восьмиконечної зірки, котрий часто можна побачити на писанках.

"У прадавніх слов’ян цей символ символізував сонце. А зараз, коли люди дарують писанки, прикрашені цим малюнком, означає, що вони закохані. Взагалі тлумачень значень дуже багато", каже ювелір Месье Баянд.

Серед колекцій одягу, показаний в цей день, варто відмітити дефіле Світлани Бевзи. Багато кольорового трикотажу, поєднання якого навіюють роботи Марка Ротко. Однак, незважаючи на множину відтінків, речі в міру стримані та виважені. Дизайнерка показала власну версію кольорової тенденції, котра зараз панує в світі.

Останнім дефіле другого дня Ukrainian Fashion Week став показ молодого дизайнера Івана Фролова. Зазвичай, завершують день сильні покази, котрі водночас є достатньо видовищними. Це справедливо стосовно творінь хлопця.

Показана колекція була цільною, водночас Іван не відходить від характерної для його робіт провокаційної естетики.

Реклама:

Головне сьогодні