Харчування проти старіння: радить дієтолог. Інфографіка

Шкіра - найбільший орган нашого тіла (1,5-2 м), який оновлюється приблизно кожні 28-30 днів (у немовлят кожні 72 години).

За інформацією лікаря-дієтолога Оксани Скиталінської, її стан напряму залежить від декількох факторів. Зокрема це: харчування та спосіб життя, догляд, УФ-проміння, паління, екологі та шкідлива побутова хімія, а також генетика.

Так, наприклад, одна цигарка спричинює спазм капілярів на 90 хвилин, викликає зниження вмісту жіночих гормонів (естрогенів), різко сповільнюється регенерація шкіри. Крім того, шкіра стає сухою, атрофічною, зі зморшками.

Фотостаріння є причиною різких "післясонячних" зморшок - еластозу, розширення підшкірних поверхневих судин - телеангіектазій, сонячного лентіго (пігментних плям), а також імуносупресії (пригнічення імунітету) та посилення механізмів онкогенезу.

Живити шкіру ефективніше за допомогою правильного харчування.

Детальний план омолодження, "довжиною" сім кроків.

1. Детоксикація

2. Оздоровлення мікрофлори кишківника

3. Оздоровлення печінки

.4. Знизити запальні та алергічні реакції у шкірі

5. Нормалізація нервово-психічного стану

6. Відновлення структури шкіри

7. Профілактика гормонального старіння, яку потрібно розпочинати після 35-ти років

Як має виглядати раціон для красивої шкіри:

Важливо знати

Шкіра належить до органів із повільними темпами відновлення - від 6 до 12 місяців. Це означає, комплексний догляд за шкірою (і зовні - за допомогою косметичних засобів, і зсередини - за допомогою усвідомленого харчування) і тоді, з дня на день, ми спостергігатимемо покращення структури шкіри.

Реклама:

Головне сьогодні