МОЗ хоче провести додатковий конкурс на очільника Національної служби здоров'я

Катерина Хорощак — 26 червня 2020, 14:16

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов досі не визначився, хто буде очолювати Національну службу здоров'я України.

Про це повідомив Степанов під час засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування 26 червня.

"Мною було прийняте рішення провести співбесіду з усіма кандидатами, які подалися. На сьогодні я можу сказати, що за результатами цих співбесід і добору не визначено кандидатуру на призначення голови НСЗУ", - зазначив міністр.

За місце голови НСЗУ змагалися 17 кандидатів.

Головним претендентом на посаду важали Констянтина Яриніча, депутата Верховної Ради VIII скликання. Також він відомий як кнопкодав та фігурант корупційних розслідувань.

Максим Степанов. Фото: Катерина Хорощак

Степанов зазначив, що існує велика ймовірність того, що буде оголошений і проведений ще один добір, після того вже визначать переможця.

Довідка:

НСЗУ – це орган, який створили у рамках медреформи у 2017 році.

Він контролює всі виплати в сфері охорони здоров`я, обирає лікарні, які отримуватимуть гроші від держави, та контролює розподіл більш як 100 мільярдів гривень щороку на оплату послуг пацієнтів.

Зазвичай посадовців такого рівня призначають за конкурсною процедурою.

Проте після того, як Степанов відхилив усі три кандидатури на голову НСЗУ, які пройшли до фіналу конкурсу, на період карантину у Верховній Раді призупинили дію закону "Про державну службу" та закону "Про центральні органи виконавчої влади" в частині проведення конкурсів на посади державної служби.

Замість цього дозволили призначати шляхлом укладання контракту.

"Відповідно до вимог закону України від 13 квітня 2020 року №553 щодо внесення змін до Закону України про державний бюджет на 2020 рік, на період карантину зупинено дію закону "Про державну службу" та закону "Про центральні органи виконавчої влади" в частині проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади держслужби за результатами конкурсу.

У зв'язку з цим в нас діє інша система щодо призначення на відповідну вакантну посаду шляхлом укладання контракту про проходження держслужби на період карантину та до визначення суб'єкта призначення переможцем конкурсу, який повинен бути оголошений у двотижневий строк після відміни карантину", - зазначив Степанов.

Тобто зараз голову НСЗУ мають призначити тільки на період карантину. Після його завершення у МОЗ повинні оголосити повноцінний конкурс.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я відхилив усі три кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які пройшли до фіналу конкурсу.

Найбільшу кількість балів на конкурсі набрала в. о. очільника НСЗУ Оксана Мовчан, друге місце зайняла заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, а третє – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

За словами Степанова, ці кандидати не підійшли на посаду "за своїми якостями та баченням".

2 і 3 червня Степанов провів у ZOOM співбесіди.

Громадськість та ЗМІ не були допущені.

За це міністра розкритикувала депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

Вас також може зацікавити:

Державний стартап: як Олег Петренко з командою створили Національну службу здоров’я

Консультація не коштує 49 гривень: в МОЗ пояснили, що не так з тарифами НСЗУ для лікарень на 2020 рік

"Потиснули руку" майже 25 тис. лікарів: НСЗУ відкидає звинувачення МОЗ про провал комунікації

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні