Як довго хворіють на COVID-19 і як роблять тестування, яке підтверджує одужання

Катерина Хорощак — 1 липня 2020, 10:17

Повторний ПЛР-тест, який має визначити відсутність коронавірусу в організмі, призначає лікар-куратор через певний термін після того, як симптоми зникають.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 1 липня.

"Визначення, що людина одужала, приймає безпосередньо лікар, зокрема, обов’язково на основі дослідження методом ПЛР, коли є негативний результат після ПЛР-тестування після відповідної симптоматики" , – пояснив Степанов.

Тестування призначає лікар через певний термін після того, як симптоми зникають. В цьому випадку - це сімейний лікар", – додав міністр.

Він також зазначив, що в середньому в Україні на коронавірус хворіють упродовж трьох тижнів. Але бувають випадки з довшим терміном перебігу COVID-19.

Максим Степанов

"В середньому термін хвороби – близько трьох тижнів. Але в той же час він інколи і 30 днів, і 39 днів ми фіксуємо. Тобто, залежно від важкості хвороби.

В середньому перебіг хвороби і середні цифри щодо терміну хвороби в залежності від перебігу хвороби однакові по всій країні.

Тобто хвороба середньої тяжкості або важкий перебіг – людина хворіє довше. Коли безсимптомно - то вона може хворіти менший термін, але в середньому, вони однакові", – додав Степанов.

Вас також може зацікавити:

Ляшко пояснив, кому і для чого роблять два види тестів на коронавірус

На кого нові звички перетворили вас за час карантину? Пройдіть ТЕСТ

У МОЗ пояснили, яку роль виконують ІФА-тести при встановленні діагнозу на COVID-19

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні