Українці, щеплені різними вакцинами, можуть отримати COVID-сертифікат у "Дії"

Денис Карловський — 30 вересня 2021, 14:13

Для українців, щеплених проти COVID-19 за змішаною схемою, з’явилась можливість згенерувати сертифікат у додатку "Дія".

Про нововведення повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Змішана схема вакцинації проти COVID-19 означає, що людина отримала перше і друге щеплення вакцинами від різних виробників.

В Україні зокрема дозволено комбінувати мРНК-вакцини Pfizer/BioNTech i Moderna, а також AstraZeneca та будь-яку іншу мРНК-вакцину.

Фото: Mvelishchuk/Depositphotos

COVID-сертифікат використовують як для перетину міжнародних кордонів, так і всередині України під час суворіших карантинних обмежень.

Внутрішні COVID-сертифікати є "зелені" та "жовті". "Зелений" сертифікат можна отримати після повного курсу щеплення, а "жовтий" – після першої дози дводозних вакцин.

Окрім цифрового формату, сертифікат можна завантажити і роздрукувати в паперовому вигляді на порталі "Дія", або попросити міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 у вашого сімейного лікаря.

Нагадаємо, уряд змінив правила карантину й послабив обмеження для людей із COVID-сертифікатами. Зокрема, у "жовтій" зоні обмежень очне навчання дозволено лише в закладах, де принаймні 80% працівників щеплені хоча б однією дозою (тобто мають "жовтий" сертифікат); у "червоній" зоні – 100% пройшли повний курс імунізації проти COVID-19.

Вас також може зацікавити:

МОЗ закликає відстороняти керівників лікарень, де медики підробляють документи про щеплення

Потужніший за весняний: в Україні прогнозують спалах захворювання на COVID-19

Як працюватимуть заклади освіти з 20 вересня: роз’яснення МОН

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні