"Хто як не ми": українська модель на інвалідному візку мріє про подіум, аби створити "безбар'єрне середовище". Фото

— 4 вересня 2015, 13:49

21-річна красуня дебютувала на Українському тижні моди, незважаючи на те, що ніколи не ходила.

Дівчина наполягає, що її інвалідність ніколи не стане на перешкоді до її мрії стати моделлю.

Фото зі сторінки Олександри у Facebook

Крім своєї "модельної" роботи дівчина бореться за кращі умови для інвалідів-колясочників. Олександра, яка отримала травму хребта під час свого народження каже, що мріяла стати фотомоделлю ще з 16-ти років.


За її словами в той самий час вона випадково прочитала статтю в інтернеті, як Олександр Маккуїн запросив на подіум модель на протезах, і як гарно він це подав. "Я подумала, що такої моделі як я у світі ще не було. Тому варто спробувати. Я почала писати листи у різні модельні агенції світу, надсилаючи їм свої фото", - ділиться вона."Мене одного дня у кафе помітила фотограф і вона запросила мене на зйомку. Я була дуже натхненна та зрозуміла, що модельний бізнес - це моє. Я отримала величезне задоволення від робити з нею", - розповіла вона "Українській правді. Життя"

У деяких модельних агенціях дівчині відповіли, що вона дуже вродлива, та у світі моди, попиту на таких як вона нема і вони нічим не можуть допомогти.

"На той момент у мене більше не було ідей як розвиватися в даному напрямку і я на якийсь час залишила це бажання. За наступні 5 років я закінчила університет, отримала червоний диплом психолога, спробувала себе в різних сферах. Однак протягом усього цього часу, я, як і раніше, знаходила і сама писала різним фотографам, чиї роботи мені подобаються, і ми влаштовували фотосесії", - розповідає Олександра.

"Цього року збіглося 2 події. При обласній раді в Дніпропетровську ми з командою захистили проект про "Безбар'єрне середовище" в місті Дніпропетровську - споруді пандусів в центральній частині міста. Однак фінансування так і не змогли знайти. Також я прочитала, що на тижні моди в Нью-Йорку вперше в історії пройшов показ за участю моделей з обмеженими фізичними можливостями. Ця тема стала популярна і обговорювана на світових подіумах. І я вирішила, що це потрібно просувати і в Україні. Паралельно привертаючи увагу до проблеми непристосованості інфраструктури України для людей з обмеженими фізичними можливостями", - каже дівчина.

Наразі вона працює над збільшенням свого портфоліо з найкращими фотографами із Києві та Дніпропетровська.

"Я готова для нових творчих проектів. Звичайно, мені б дуже хотілося взяти участь у показі укріїнського дизайнера, адже в мене є ідея концепції подібного показу", - ділиться модель.

Вона мріє побувати на світових тижнях моди та реалізуватися як модель.

"Моя глобальна мета - стати моделюю такого рівня, аби мати змогу залучати інвесторів для реалізації "безбар'єрного середовища", або ж змогти самій вкладати в це гроші. Хто як не ми", - каже вона.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні