Гребенщиков підписав листа із закликом скасувати вироки Сенцову, Кольченко та Афанасьєву

— 14 грудня 2015, 17:46

Як повідомляє Ехо Москви, він закликав пред'явити їм належні звинувачення, або звільнити їх.

Вже багато років поспіль всесвітній правозахисний рух Amnesty International проводить глобальний Марафон. Бігати не потрібно, треба писати листи. У багатьох країнах офіси Amnesty International відкриті 24 години на добу, всі бажаючі заходять і пишуть листи владі тих країн, де люди страждають від порушення прав людини.

Написати листа можна тут >>>

Як відомо, 12 грудня в Берліні на церемонії вручення нагород переможцям Європейського кінопризу (European Film Award, EFA), яких обрали члени Європейської кіноакадемії (European Film Academy), згадали українського кінорежисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії.

28 травня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що 27 травня українська сторона одержала від РФ ноту, в якій стисло інформується, що українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Він наголосив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Перебийніс заявив, що Консульський відділ Посольства України в РФ направив додатковий запит ФСБ Росії про надання дозволу на зустріч Сенцова і ще двох затриманих українців з консульським працівником.

7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня утримання під вартою українського режисера.

Північно-Кавказький суд РФ 25 серпня визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. У листопаді Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок визнав його законним і залишив у силі.

Олег Сенцов звинувачення заперечує. Кінорежисер на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його.

Реклама:

Головне сьогодні