Естонський президент випустив збірку улюблених пісень своєї юності

— 4 грудня 2015, 10:00

За його словами, пісні у збірці відповідають його смаку, починаючи від "new wave", панку і гранжу до британських гуртів "Wolf Alice" і "Palma Violets" та естонського Vaiko Eplik.

"Це та музика, яку я слухав у дитинстві на своєму транзисторному радіоприймачі і яка мені потім допомогла в житті. Як би смішно це зараз, на 62 році життя не звучало, але рок-н-рол врятував моє життя ", - цитує його Еstonianworld.com.

Ільвес народився в Стокгольмі. Його батьки були естонськими біженцями. Він виріс в Сполучених Штатах в Нью-Джерсі. Він отримав ступінь бакалавра з психології у Колумбійському університеті в 1976 році і ступінь магістра в Університету Пенсільванії в 1978 році.

Компіляція включає в себе 16 різних пісень з 1963-1978, що вплинули на Ільвес, коли він ріс в Сполучених Штатах.

Серед пісень можна знайти: Four Tops "I Can’t Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)", The Temptations "My Girl", The Shangri-Las "Leader of the Pack", The Beach Boys "Help Me, Rhonda", Cream "Tales of Brave Ulysses", The Band "The Weight", The Velvet Underground "Rock & Roll", Roxy Music "Virginia Plain", The Who "Baba O’Riley", Леслі Гор "It’s My Party", New York Dolls "Trash", The Troggs "Wild Thing", Девід Боуї "Panic in Detroit", Ramones "I Wanna Be Sedated", Пітер Сарстедт "Where Do You Go To (My Lovely)?" та MC5 "High School".

За словами президента, це не вся колекція його улюблених пісень. "Якби було місце, то на ньому були б обов'язково і деякі широко відомі хіти Beatles і Rolling Stones", - сказав Ільвес.

За його словами, деяких пісень, наприклад, Kinks "You Really Got Me", The We Five "You Were On My Mind" або Jefferson Airplane "Somebody To Love", на збірці немає через те, що не вдалося отримати права на їх використання.

"Також немає душевних хітів моїх пізніх улюбленців Pearl Jam і Nirvana, епохи Ніла Янга і його "Cinnamon Girl". Або раннього гаражного панку, як "The Music Machine" зі своєю піснею "Talk Talk", - додає він.

Реклама:

Головне сьогодні