Пацанка, демі-хлопець, транс-дівчина: британським підліткам запропонували обрати свою стать із 25 варіантів

— 28 січня 2016, 17:07

Дітям, які ще не досягли 16 років, порекомендували порадитися з батьками. Якщо хочуть.

Про це пише The Daily Mail.

Опитування проводилося на замовлення вповноваженого з прав дітей Англії. Його мета – з'ясувати, наскільки важливим є питання статі для підлітків. Також добровольців питали, чи комфортно їм користуватися шкільними туалетами, окремими для хлопчиків та для дівчаток, і чи не хотіли би вони, щоби туалети не розподілялися за цією ознакою.

Також дослідників цікавила думка підлітків про те, чи не варто було б школам ввести форму унісекс, і чи має людина бути вільною в виборі статі.

Знайти себе учасникам пропонувалося з-поміж 25 варіантів. Зокрема були такі як "транс-дівчина" – особа, яка пройшла або проходить перетворення з особи чоловічої статі та особу жіночої – та, відповідно, "транс-хлопець". "Демі-бой" (або "демі-гьорл") – людина, що частково асоціює себе з чоловічою (жіночою) статтю, незалежно від своєї статі при народженні.

У списку є агендерність, тобто відсутність асоціації себе з жодною статтю, є "мінлива стать", є варіанти для тих, хто не відносить себе до суто жіночої або суто чоловічої статі, "гендерквір" – ідентичність, відмінна і від жіночої, і від чоловічої та такий варіант як "посередині між хлопцем та дівчиною".

Іще учасники могли вказати, що належать до трьох або до всіх можливих статей одразу, що не керуються традиційними ідеями про стать і тим, ким народилися, для вибору стилю одягу та поведінки.

Така ініціатива організації, яка відноситься до британського Департаменту освіти, одразу зустріла чимало критики. Журналістам у вповноваженого в справах дітей повідомили, що цей варіант анкет наразі відкликано, і він був не остаточним.

Нагадаємо, торік "лікування" від нетрадиційної сексуальної орієнтації або "неправильної" гендерної ідентичності, особливо дітей та підлітків, офіційно визнали неефективним та небезпечним.

Реклама:

Головне сьогодні