Громади зможуть робити дитячі садочки у філіях опорних шкіл. Рішення Кабміну

— 19 квітня 2017, 13:39

Філіями опорних шкіл відтепер можуть бути навчально-виховні комплекси – заклади, що об’єднують початкову школу та дитячий садок.

Відповідну постанову було прийнято у середу, 19 квітня, на засіданні уряду.

"Часто філії опорних шкіл – це заклади, в яких було понижено ступінь після створення опорної школи. Тобто раніше в приміщенні цього закладу могла повноцінно функціонувати старша, базова та початкова школа", – пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Філіями опорних шкіл відтепер можуть бути навчально-виховні комплекси – заклади, що об’єднують початкову школу та дитячий садок. Фото alenkasm/Depositphotos

Вона пояснює, що після створення опорної школи в філії залишилася, наприклад, лише початкова школа.

"Часто в таких закладах є вільні приміщення, де можна відкрити повноцінний дитячий садок, але законодавством це не було унормовано. Цим рішенням ми робимо крок назустріч місцевим громадам і даємо їм можливість утворювати у філіях повноцінні НВК", – зазначила міністр.

[L]Також постанова вносить деякі зміни у визначення опорної школи.

Зокрема, до таких шкіл тепер можуть відноситися заклади, що не мають філій, але до них здійснюється підвезення учнів не менше ніж з трьох селищ, сіл.

Документ прийнято з доопрацюванням. МОН планує підкреслити в постанові важливість підвезення до опорних шкіл дітей з особливими потребами.

Також Міністерство співпрацюватиме із урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю над забезпеченням умов для підвезення учнів з особливими потребами у тих населених пунктах, де це необхідно.

Наразі в Україні функціонує 178 опорних навчальних закладів.

З 2013-2014 до 2016-2017 навчальних років було реорганізовано зі зміною ступеня 485 навчальних закладів, що відповідає політиці МОН, згідно з якою початкова школа має бути якнайближче до місця проживання учня.

Реклама:

Головне сьогодні