Українські винахідники виступлять у Берліні

Рівно за місяць у Берліні стартує фінальна наукова конференція Falling Walls,яка проводиться в день падіння Берлінської стіни. В залі і журі будуть знамениті вчені, лідери держав, провідні бізнесмени світу. Трійка переможців конференції отримує гранти на дослідження або можливість впровадження своїх винаходів.

Свої винаходи у Берліні представлять й українці Олександр Шиманко та Оксана Борисенко, які стали переможцями першої конференції Falling Walls Lab Kyiv. Організатором цієї конференції виступив Фонд Кличко, який системно займається розвитком спорту та освіти для молоді в Україні.

Проект переможця конференції у Києві Олександра Шиманко - гаджет "Розумна подушка", яка допомагає моніторити життєві показники людини, зокрема, відстежувати якість сну. За підтримки генерального партнера конференції, компанії "Нова пошта", Олександр спробує здивувати своїм винаходом у Берліні провідних вчених світу.

"У ході Falling Walls Lab Kyiv прозвучали кілька інноваційних ідей, пов'язаних з транспортом і логістикою. А інновації - це частина ДНК нашої компанії, тому що експрес-доставка давно перестала бути просто перевезенням вантажу з точки А у точку Б і перетворилася на складну систему, яка постійно вдосконалюється. Саме тому наукові ідеї можуть знайти практичне застосування в бізнесі", - зауважив співзасновник та член наглядової ради компанії "Нова Пошта" В'ячеслав Клімов.

Співзасновник компанії "Нова Пошта" В'ячеслав Клімов впевнений, що наукові ідеї можуть знайти практичне застосування в бізнесі

Досить цікавий проект Enable Talk представила Оксана Борисенко – це рукавичка, яка "озвучує" мову жестів глухонімих. Журі прийняло безпрецедентне рішення відправити у Берлін й Оксану, щоби вона представила на Falling Walls Conference свій винахід. Це рішення стало можливим завдяки технологічному партнеру конференції UTIEA (Український Альянс Експорту Технологій та Інновацій, до якого входять шість провідних постачальників послуг ІТ-аутсорсингу з офісами в Україні – Ciklum, EPAM, GlobalLogic, Luxoft, Miratech та SoftServe).

"Конференція Falling Walls Lab Kyiv довела, що Україна - як справжня частина світового дослідницького і бізнес-середовища - працює над вирішенням світових проблем в галузі екології та охорони здоров’я, а також над перспективами розвитку людства та технічного прогресу. Сподіваюся, це започаткує цілий ряд подібних національних та міжнародних конференцій, де наші кращі уми зможуть співпрацювати, презентувати ідеї та знайти підтримку для своїх трансформаційних проектів", - сказав Тарас Вервега, який представляв UTIEA в журі конференції.

Тарас Вервега представляв UTIEA в журі конференції

Інноваційним партнером конференції в Києві виступила компанія "Майкрософт Україна".

Загалом учасники Falling Walls Lab Kyiv показали, що тематика їх досліджень збігається із загальносвітовими тенденціями.

"Коли ми говоримо про науку в Україні, нам є, чим пишатися. Рентгенівський апарат, трамвай на електричній тязі, концепт персонального комп'ютера, гелікоптер, космічна ракета та багато іншого - плоди наукового генія українців. Сподіваюсь, що винаходи переможців Falling Walls Lab Kyiv Олександра Шиманко та Оксани Борисенко отримають визнання і на Falling Walls в Берліні 8-9 листопада ", - зауважила Аліна Носенко, директор "Фонду Кличко".

Директор фонду Кличко Аліна Носенко була першою українкою, яка взяла участь у Falling Walls в Берліні

Довідка:

Falling Walls Labs - міжнародний формат наукових конференцій для обдарованих молодих людей, що генерують прогресивні ідеї. З 2009 року в різних містах світу проходять подібні "лабораторії", де студенти, аспіранти, політики, підприємці, філософи і мистецтвознавці представляють свої ідеї науковому співтовариству своєї країни.

Регламент конференції - 3 хвилини на доповідь і 3 слайди презентації. Конференції Falling Walls Labs схожі на талант-шоу, тільки замість пісень та естрадних номерів тут - наукові доповіді на актуальні теми, що хвилюють світове співтовариство.

Реклама:

Головне сьогодні