Мавпішон, майтки, загирити: столичний розробник створив словник-додаток львівської говірки

— 3 грудня 2015, 11:14

В середу він отримав сповіщення про те, що Apple затвердило його і він доступний за лінком безкоштовно. Тож туристи та ті, кому подобається львівська говірка, зможуть скачати його на свій смартфон.

Як розповів він "Українській правді. Життя", йому дуже подобається львівська говірка та взагалі галицький акцент. Він рік прожив у Львові і лише кілька місяців тому повернувся до Києва.

Раптом ви збираєтесь у Львів і не знаєте, що таке галяретка, калабаня чи карманадля, мій новий словник вам стане в нагод...

Posted by Anvar Azizov on 1 декабря 2015 г.

"Сама ідея з'явилася після того, як я купив у Львові друкований словничок львівської ґвари. Подумав, чому б не зробити щось схоже для iOS, тим паче, в мене вже на той момент був розроблений "движок" для словників та опубліковано 5 інших словників у App Store", - розповідає він.

За словами Анвара, слова для словника брав з відкритих джерел в інтернеті, дещо додавав сам, те, що підслухав у Львові.

"Насправді, більшість слів зі словника вже давно вийшли з ужитку, але відсотків досі вживаються. Зараз у Львові популярно використовувати діалектичні слова у назвах закладів, страв чи взагалі будь-чого львівського. Тож для розшифровки таких назв словник буде в нагоді", - додає він.

У подальших планах Анвара, розвивати словник, додавати нові підслухані слова, нові функції. Зараз вже слово можна зашерити в інстаграм та фейсбук як картинку, наприклад.

"Моя глобальна ідея: розробляти якомога більше різноманітних словників, які допоможуть людям наводити мости між собою, розуміти одне одного", - каже він.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні