"Save Our Science": молоді науковці прийшли під стіни уряду, аби домогтися реформування науки. Фото

— 8 грудня 2015, 13:36

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив молодший науковий співробітник Інституту фізіології ім. Богомольця НАНУ Олексій Болдирєв.

Виявилось, що таки ми сила! Рада молодих вчених НАН вивела в урядовий квартал більше 200 молодих серцем науковців. Я бач...

Posted by Alexey Boldyrev on 8 декабря 2015 г.

"Я бачив фізиків, хіміків, біологів всіх різновидів, економістів, матеріалознавців... Це класні живі обличчя і вони не дозволять розтоптати українську науку", - каже він.

За його словами, до акції доєднаються профспілки, академіки, співробітники галузевих академій, звичайні громадяни України, яким небайдужа наука. "Нас буде значно більше, і я хочу подивитися в очі тим міністрам і депутатам, які спробують піти проти волі цього народу, загартованого Майданом", - додає науковець.

Як відомо, науковці планували провести акцію "Молодь НАН – за реформу науки, а не бюджетний дерибан!" та влаштувати науковий перформанс та пікетування під Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що вони вимагають реформувати науку відповідно до нового Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність", прийнятого 26 листопада Верховною Радою України, не проводити жодних реорганізацій Нацональної та галузевих академій наук до проведення належного аудиту із залученням як вітчизняних, так й іноземних експертів, забезпечити самоврядність Національної академії наук України згідно з законодавством та статутом, а також недоторканність її інфраструктури та земельних ресурсів та забезпечити у Державному бюджеті 2016 року повноцінне фінансування академічної науки, принаймні не нижче мінімальних потреб на рівні 2,7 млрд. грн.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні