Поранені в АТО. Врятувати рядового Замету

Історія звичайна, як тисячі інших в житті українських родин за останні півтора року. З трагічною розв’язкою, як в сотнях випадків, на жаль.

Але якою буде її фінал, залежить він нас, від того як небайдужі люди зможуть об’єднатися і черговий раз врятувати життя простого солдата.

Як він не пожалів свого життя й пішов захищати нас.

26-річний Єгор Замета простий український хлопець з Дніпропетровської області, з простої родини вчителя і продавчині.

Працьовитий, скромний, у 13 років вже почав заробляти перші гроші з власної ініціативи, щоб допомогти родині вижити у скрутні часи. Мама Єгора згадує: "З першого заробітку Єгор купив мені спортивний костюм, щоб я не мерзла, бо працювала в холодному приміщені. То я ту кофту все життя зберігати буду, висить в шафі, гріє спогади".

Єгор Замета з мамою

Жив звичайним життям, має багато друзів, кохану дівчину Юлю. В липні цього року мати знайшла під дверима повістку до військомата.

Єгор одразу зібрався і пішов, промовивши: "Ось і моя черга країну захищати". Не вагався й хвилини. Потрапив до 57-ої мотопехотної Кіровоградської бригади.

5 вересня 2015 року за 15 хвилин до закінчення чергування на блокпості в Єгора поцілив снайпер. Поранення виявилось вкрай важким, пошкоджені усі внутрішні органи: печінка, дванадцятипала кишка, тонка кишка, ободова кишка, правий сечовід, забій нирки, вогнепальні переломи поперекових відростків.

Місяць за життя хлопця боролися харківські лікарі, вже місяць він знаходиться в Головному Київському центральному військовому госпіталі у відділенні реанімації.

Не може самостійно їсти, рани в животі відкриті. Мама кожен день поряд. За весь цей час Єгор переніс 12 операцій, але, на жаль, його стан залишається стабільно важким.

Температура не знижується, збирається рідина в легенях, хлопець терпить постійні болі в животі. Окрім цього він швидко втрачає вагу й життєві сили. Без перебільшень, Єгор Замета – один з найважчих пацієнтів України на цей час.

Досвід успішного лікування таких поранень є далеко не у всіх закордонних клініках, й для України це також непосильний виклик. Організацією пошуку лікарні для Єгора й координацією дій по його транспортуванню, збору коштів й оплаті лікування зголосився зайнятись Всеукраїнський Благодійний Фонд Братів Кузьміних.

Фонд заснований відомим нескореним кіборгом Олегом Кузьміних спільно з братом з метою допомоги в лікування найтяжчим пораненим військовим.

Вони вже успішно врятували життя Валентину Ковальському й іншим і тепер за погодженням з Єгором і його рідними активно включились в операцію "Врятувати солдата Замету".

Знайшли клініку в Ізраїлі, яка погодилась прийняти такого важкого пацієнта. Попередній рахунок за лікування складає 95 000 доларів США. І це без врахування витрат на транспортування.

Оскільки стан Єгора може змінитися не в кращу сторону протягом часу, збільшитися може й сума рахунку.

Світлана, мама Єгора благає про допомогу, бо кожного дня, коли приходить до реанімації і бачить, як страждає її синочок, розуміє, що рахунок йде на дні.

"Якби наша родина була заможною, я б продала все, що є, щоб його врятувати", але таку суму нам ніяк не зібрати", - говорить Світлана. Вона вдячна усім людям,які відгукнулися й передають кошти, надають моральну й молитовну підтримку.

Просимо усіх, хто бажає допомогти, перераховувати кошти за наступними реквізитами:Але на жаль, на сьогодні вдалося зібрати трохи більше 13 000 доларів.

Приватбанк: 4149 4378 5213 0671 Кузьміних Сергій Володимирович

Реквізиты для юр.осіб
АТ "Ощадбанк"
МФО 311647
ЕДРПОУ 09311380
Р/р 26004300907684
Благодійна Організація "Всеукраїнський Благодійний Фонд Братів Кузьміних"
Код ЕДРПОУ 40054313

Інформація про рух коштів по рахунках для Єгора Замети перевіряється контролюючими органами й в будь який момент доступна для Єгора, його рідних й усіх, хто хоче впевнитись в їх цільовому використанні.

066 760 35 27 телефон мами Світлани для допомоги готівкою

Реклама:

Головне сьогодні