"Книгою року ВВС" стала "Сині Води" Володимира Рутківського

— 23 грудня 2011, 15:45

Представник видавництва "Темпора" Лесь Белей отримав нагороду у 1000 фунтів стерлінгів з рук Надзвичайного та Повноважного Посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Лі Тернера.

Сам письменник, на жаль, захворів та не зміг бути присутнім на церемонії.

Володимир Рутківський пише давно – ще з 1959 року. В масову дитячу літературу він потрапив лише у 2000-х роках. Перший успіх письменнику принесла трилогія "Джури" ("Джури козака Швайки", "Джури-характерники", "Джури і підводний човен").

Роман "Сині Води" був обраний з-поміж 5 фіналістів конкурсу ("Хронос" Тараса Антиповича, "Бора" Галини Вдовиченко, "Нариси бурси" Антона Санченка, "Подорож з Мамайотою в пошуках України" Артема Чапая).

Переможця визначало експертне журі. Загалом до участі у конкурсі було подано українськими видавництвами 32 книги. До участі допускалися нові книги прози, написані українською мовою і видані між вереснем 2010 та вереснем 2011 року.

Експертами Бі-Бі-Сі цього року стали професор НАУКМА Віра Агеєва, депутат Ольга Герасим'юк, телеведучий Андрій Куликов, журналіст "Української правди" Ірина Славінська та адміністратор премії, продюсер Бі-Бі-Сі Світлана Пиркало.

В рамках премії "Книга року Бі-Бі-Сі" було визначено переможця у конкурсі читацьких рецензій.

Ним стала Антоніна Ящук за рецензію "Райський будинок Галини Вдовиченко" на роман "Бора" Галини Вдовиченко.

Докладно про вручення премії читайте незабаром у матеріалі Ірини Славінської

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні