Перший номер журналу племінниці міністра культури закликають вилучати з продажу

— 25 червня 2012, 15:23

На половині з фото не зазначене авторство, а у статтях – піар міністра, пише "Дуся".

"Особливо зворушив фоторепортаж з фестивалю "Сходи до неба", де на фото з восьми великих українських академічних музикантів є тільки Кочерга, зате є два великі портрети міністра культури: на самоті і з Азаровим", зазначає "Дуся".

Крім того, у номер увійшла рецензія на новий спектакль про "Піраміди" Ганни Герман (на фото - дівчата у вишиванках).

У розділі про кіно розміщені статті про Трускавецький кінофестиваль, і участь в Каннах України. "Репортаж писала сама Оксана Гайдук, їздила туди подивитися, як майорить прапор над нашим павільйоном. Фото: той самий прапор, багато потилиць, що дивляться кіно, і "відпочинок" - зі сплячим на пляжі непізнаним тілом".

У цей випуск журналу потрапила публікація про стан кавових автоматів та інших благ цивілізації в аеропорту Бориспіль з заголовком "Бориспіль: приліт нормальний". І на фото дівчата у вінках з хлібом-сіллю, а також стаття про козаків.

Водночас, редакція відвела два розвороти журналу для статті про "Арсенале" і так само два – про виставку Аніш Капур у PinchukArtCentre.

"Навіть якось дивно, що книжковий магазин "Резидент", який знаходиться всередині "ПінчукАртЦентру", очолюваний Ярославом Солоповим, відмовився продавати цей шедевр", додає "Дуся".

Більш того, Солоп у себе в фейсбуці написав наступне:  "На мою думку, новий редактор УК прославиться не тільки завдяки своїм вдалим відповідями в інтерв'ю, а й здобуде славу бездарного, позбавленого смаку керівника мінкультівського проекту.

Починаючи з обкладинки, тексту, наповнення, якості, важливості подається інформації, фотографій - все приводить в стану м'яко кажучи шоку. З таким підходом треба випускати журнал "Порадниця".

Пряме звернення до редкоманди - вилучати номер з продажу, поки не пізно. Не ганьбіть себе і країну".

Як відомо, головним редактором видання стала племінниця міністра культури 23-річна Оксана Гайдук. 1001 номер журналу Мінкульту "Українська культура" – першим, який вийшов під її керівництвом.

Реклама:

Головне сьогодні