Робота українця отримала приз на міжнародному фестивалі карикатур. Фото

— 13 липня 2012, 11:14
Робота Олексія Кустовського "Капіталізм"

Метою фестивалю було – продемонструвати солідарність із рухом, що прокотився Сполученими Штатами під назвою "Захопи Уолл-Стріт".

Головний приз отримала карикатура іранського автора з відвертим антисемітським змістом: вона зображує євреїв, які моляться під входом до біржі Уолл-Стріт, який виглядає як іудейська святиня – стіна плачу, пише Радіо Свобода.

Робота-переможець

Як описав свою роботу автор, його робота показує, як "два капіталісти-олігархи розривають долар навпіл, і утворюються з цього два мішки, а прірва, яка між ними виникає, – це те, що залишається від людини".

"Художники-карикатуристи час від часу беруть участь у конкурсах міжнародного характеру. Дуже часто ми беремо участь в іранських конкурсах – там у карикатури досить великі традиції. Це був черговий конкурс карикатури, на який я надіслав свою роботу. Я навіть досі не можу собі уявити, що це такий резонанс може викликати", - зізнався карикатурист.

Художник також зізнався, що у нього не виникає бажання малювати карикатури на українських політиків.

"Ви знаєте, так, дуже викликають бажання... Але останнім часом всі наші, вибачте, політики перетворилися вже на суцільні карикатури. А малювати карикатуру на карикатуру трохи важкувато", - сказав Олексій Кустовський.

Фото http://wallstreet.farsnews.com/Contents/Gallery

Реклама:

Головне сьогодні