Музичний тиждень: нові концерти "Океану Ельзи" в Україні, Radiohead та Pink Floyd піклуються про ув'язнених та інше

Також у добірці музичних новин: українці розкупили абонементи на Sziget Festival, російський рок-гурт відмовився виступати в Україні через збір коштів для армії, лейбл XL Recordings видає помпезний вініл, фермер зачаровує корів грою на тромбоні, Джонні Депп і Боб Ділан, нові пісні та кліпи Шинейд О'Коннор, Kiev, alt-J, Goldfrapp, Maybeshewill, Tape Flakes, Бена Ховарда, Ніка Хакіма.

Більше "Океану"

На численні прохання гордість країни "Океан Ельзи" оголосили ще п'ять стадіонних концертів у рамках ювілейного туру "20 років разом":

27.09 – Івано-Франківськ (квитки)
28.09 – Вінниця (квитки)
30.09 – Суми (квитки)
2.10 – Запоріжжя (квитки)
3.10 – Черкаси (квитки)

У рамках цієї частини туру плануються спеціальні гуманітарні та благодійні проекти, про які оголосять згодом.

Цього літа ювілейні гастролі "ОЕ" п'ятьма містами зібрали 250.000 людей, рахуючи 75.000 на "Олімпійському" в Києві. Раніше таке не вдавалось жодному артисту, ні українському, ні зарубіжному.

Ясна річ, адже зараз жодна інша музика не об'єднує так, як "Океан Ельзи".

Рок-зірки – за металеві гітарні струни у в'язницях

Уряд Британії відреагував на петицію видатних рок-музикантів про те, щоб ув'язненим дозволили грати на гітарах із металевими струнами.

У листопаді 2013 вийшов закон про заборону металевих гітарних струн у колоніях, аби ці елементи не використовували для вбивств і самогубств. Тоді ж рокери об'єднались і підписали обурене звернення до Міністерства Юстиції. "Ми віримо, що музика є важливою частиною реабілітації в'язнів", – йдеться у листі.

Ідеологом петиції став Біллі Бреґґ з The Clash, його підтримали лідер Pink Floyd Девід Гілмор, учасники Radiohead (гітарист Ед О'Браєн, барабанщик Філіп Селуей), гітарист The Smiths Джонні Марр, Гай Гарві з Elbow та інші.

Наразі заборону скасували, але право грати на гітарах із металевими струнами в'язням треба буде заслужити хорошою поведінкою і творчою популярністю серед сусідів.

Абонементи на Sziget Festival вперше розпродано

Через складну ситуації в Україні, зарубіжні артисти потрапляють до нас лиш в поодиноких випадках. Тож наступного тижня купа спраглих українців вирушить у Будапешт на Sziget Festival – яскраве свято музики на Острові Свободи.

Це одна з причин, чому всі тижневі та 5-денні квитки на фест вже розпродано. Такого не траплялось жодного разу за 22 роки існування Sziget. Організатори очікують прийняти 400.000 відвідувачів за тиждень.

Цього року фестиваль очолюють гурти Queens Of The Stone Age, Placebo, Korn, The Prodigy, Blink-182, OutKast, також виступлять Darkside, Bonobo, The Kooks, Wild Beasts, Miles Kane, Bombay Bicycle Club, London Grammar, Michael Kiwanuka, Bastille, Imagine Dragons та багато інших. Хто їде – той молодець.

Російський гурт відмовився виступати на українському фесті через збори коштів на армію

Тим часом, вже зараз на Західній Україні відбувається масштабний фестиваль "Захід" за участю Anti-Flag, Clawfinger, "Ляпис Трубецкой", "ВВ", "Брати Гадюкіни", "Крихітка", "Тартак", "ТНМК", Zdob si Zdub, Caliban, Dakh Daughters та інших.

За 3 дні до початку російський рок-гурт Lumen відмовився грати на фесті. Про це фани і організатори дізнались зі сторінок гурту в соціальних мережах. Причиною став збір коштів для батальйону "Азов", що проводиться на "Заході". Lumen звинуватили українську армію в "карательних операціях" та неонацизмі. Ну що ж, іще один російський гурт залишився без прихильників в Україні.

Лейбл XL Recordings випускає неординарну платівку

XL Recordings – незалежний британський лейбл із яскравою історією. Тож 25-річчя теж святкує яскраво – збіркою "Pay Close Attention" на 2х дисках (або 4х вінілових платівках, що значно цікавіше), до якої увійшли всі головні герої лейблу.

Один реліз об'єднає треки Radiohead, The Prodigy, The White Stripes, The xx, Адель, Боббі Вомека та інших. "Pay Close Attention" вийде 25 серпня і коштуватиме близько 36 євро. Подивитись повний треклист і замовити збірку можна вже зараз на офіційному сайті.

Джонні Депп запише пісню Боба Ділана

Готується до видання незвична збірка "Lost On The River: The New Basement Tapes" на основі невідомих текстів з чернеток Боба Ділана, "загублених" у 1967-му.

Перетворити замітки легенди у пісні взялись Елвіс Костелло, Маркус Мамфорд із Mumford & Sons та інші. Цікаво, що в одній з пісень зіграє на гітарі голівудський актор Джонні Депп. Результат почуємо восени. Прихильникам старої американської музики має сподобатись.

Корови

Для підняття настрою. Чарівна дія музики... на корів.

Дерек Клінґенберґ – комік-фермер та зірка YouTube – зачаровує худобу кавером на хіт "Royals" мегапопулярної нині Lorde.

Якщо це не постановочне відео, то пастухам слід всерйоз задуматись про купівлю тромбону. За лічені дні ролик набрав понад 4 млн переглядів.

Нові пісні та кліпи

Київський електронний гурт Tape Flakes поділився піснею з нещодавнього дебютного альбому "Out There".

"Ми від душі бажаємо вам чути звук, з якого починається цей трек, тільки на наших концертах. Ну або не тільки на наших", - коментує фронтмен Олександр Філоненко.

Калейдоскоп літніх розваг біля річки і не тільки – у новому кліпі англійців alt-J.

Талановитий лондонський парубок з гітарою Бен Ховард представив нову красиву пісню з несподіваним розвитком. Кому буде до вподоби – зверніть увагу на цю статтю про лейбл Communion Records, на якому випускається Ховард, і ви знайдете ще багато хорошої музики.

Американський гурт із правильною назвою Kiev представляє лайв у атмосферній локації

Цим відео гурт Goldfrapp завершуює серію кінематографічно красивих чорно-білих кліпів до альбому "Tales of Us".

Майстри інструментального пост-року з Британії Maybeshewill діляться титульною піснею з нового альбому, що вийде за кілька тижнів.

А 2 вересня у Києві відбудеться перший концерт їхнього нового туру. (Зелений театр, квитки)

Смілива і відчайдушна Шинейд О'Коннор повертається. "Take Me To Church" – пісня, з якою співачка озирається на своє життя, сповнене боротьби і невдалого кохання, у пошуках миру, спокути, дива. На початку кліпу на обличчя Шинейд світить проекція її легендарного кліпу "Nothing Compares 2 U", і артистка співає, що вона вже давно не та дівчинка.

Її новий альбом "I'm Not Bossy, I'm the Boss" вийде 11 серпня.

Наостанок – трек зовсім маловідомого молодого американського артиста Ніка Хакіма. Рекомендовано до прослуховування вночі, наодинці або вдвох.

Реклама:

Головне сьогодні