Тест

Слабошпицький отримав нагороду американського кінофесту та готує новий проект, який зніматиме у Чорнобилі

Журі, до складу якого увійшли провідні кінокритики США, ухвалило рішення присудити VIZIO Visionary Special Jury Award "Племені", як "визнання екстраординарної візуальної розповіді у фільмі", повідомляє газета "День".

Те, що одна з головних нагород AFIFEST дісталася українському фільму - безпрецедентно як для України, так і для Голлівуду.

Крім того, стало відомо, що Слабошпицький готує новий проект "Люксембург", який буде повністю знято в Чорнобилі. Він розповість про життя людей в зоні відчуження в наші дні. Оператором-постановником картини є Валентин Васянович, не раз відзначений на міжнародних кінооглядах за свою роботу в "Племені".

Продюсерами фільму стануть Анна Качко ("Уроки Гармонії", "Пригода") і Валентин Васянович. "Люксембург" планується як міжнародна копродукція.

AFIFEST проводиться під егідою Американського інституту кіно (American Film Institute) і знайомить американську публіку з найкращими роботами кінематографістів з усього світу, від провідних майстрів до дебютантів. Це одна з найяскравіших подій у житті Лос-Анджелеса: всі покази йдуть в легендарних кінотеатрах Кодак (де проходить церемонія "Оскар"), Єгипетському театрі і Китайському театрі (де "Оскарів" вручали з самого початку і до середини 90-х).

Саме тут зав'язується сезонна оскарівська гонка. Продюсерам дуже важливо показати свої фільми на AFIFEST, де збирається більшість членів Американської кіноакадемії. Ось чому AFI FEST настільки представницький: за тиждень по червоній доріжці, яку розстилають по всипаному рожевими іменними зірками бульвару Голлівуд, пройшлися Клінт Іствуд, Томмі Лі Джонс, Марк Уолберг, Джессіка Честейн, Денні Де Віто, Пол Томас Андерсон, Марійон Котіяр, Едвард Нортон, Майкл Кітон, Оуен Уїлсон, Хоакін Фенікс, Джош Бролін, Тільда Суїнтон, Крістін Стюарт, Джек Джілленхал, та інші кінозірки.