Тест

Кириленко припустив, що зменшить україномовні квоти на радіо

Про це він повідомив в ефірі "Українського радіо", передають Українські Новини.

"Ми провели багато дискусій на цю тему і готові трохи модернізувати законопроект, можливо, трохи зменшити квоту до 35%", — повідомив Кириленко.

Віце-прем'єр також зазначив, що таку квоту могли б запроваджувати поетапно.

При цьому Кириленко підкреслив, що від самої ідеї квотування україномовного продукту в ефірі радіостанцій він не відмовиться.

Раніше повідомлялося, що міністр культури Євген Нищук виступає за доопрацювання законопроекту про зобов'язання радіостанцій транслювати в ефірі не менше 37,5% творів українською мовою.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко активно пропонує україномовні квоти на радіо. Фото slovoidilo.ua

Йдеться про законопроект про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) № 3822 від 27.01.2016 року.

Чинне законодавство передбачає, що 50% ефіру радіостанцій повинен складати продукт, вироблений в Україні, проте без зазначення мови.

Раніше Кириленко заявляв, що "україномовній пісні пробитися на канали мовлення ФМ-станцій досить складно, інколи це стосується навіть відомих, не кажучи вже про молодих виконавців. Сподіваюсь така ситуація не влаштовує нікого, в тому числі і радійників. Треба з неї виходити".

За попереднім проектом закону, квота для україномовних пісень мала розподілятися протягом усього дня в обсязі 37,5%.

[L]

Серед тих, хто підтримав квотування, були Антін Мухарський (Орест Лютий), Олександр Ярмола (гурт "Гайдамаки"), Володимир Шерстюк (гурт "Козак Систем"), Тарас Компаніченко (гурт "Хорея козацька"), Сашко Лірник, Євген Романенко (гурт "Тарута").

Питання україномовних квот викликає бурхливі дискусії серед музикантів та працівників радіостанцій.