Як звучить Україна: Ще 7 гуртів та музикантів, про яких варто знати

У середині квітня "Українська правда" за підтримки порталу "Музточка" запустила проект "Як звучить Україна", у рамках якого зібрала 700 музикантів і гуртів з різних регіонів країни.

Автори проекту попереджали читачів, що список артистів буде доповнюватися і запропонували охочим потрапити до нього, надсилати свої заявки.

Протягом кількох тижнів редакція отримала близько 300 листів. Серед тих, хто писав, виявилося чимало талановитих музикантів та їхніх прихильників. Про когось ми вже знали, когось почули вперше.

А найцікавіших молодих артистів відібрали, щоб розповісти про них зараз та у кількох наступних публікаціях.

ЄГОР ГРУШИН

23-річний композитор Єгор Грушин цілком міг би працювати касиром у банку або застосувати свою освіту економіста деінде. Однак те, що природжений піаніст боїться побачити навіть у страшних снах, не здійснилося. Тож тепер Україна має ще одного представника доволі рідкісного для наших країв неокласичного стилю у музиці.

Єгор Грушин

Єгор Грушин народився в Одесі, однак останні п'ять років мешкає у Львові. Там же він заснував фестиваль акустичної музики Lviv Acoustic Fest.

Композитор написав саундтреки до кількох українських фільмів, брав участь у різних музичних проектах, зокрема, співпрацював із гуртом "Фіолет".

У березні 2016 року німецький піаніст Нільс Фрам включив сингл Єгора Грушина до свого плейлиста, присвяченого Всесвітньому дню фортепіано.

Реліз свого четвертого сольного альбому "Once" музикант запланував на перший день літа. Окрім Єгора, у записі платівки брав участь струнний квартет. Восени відбудеться тур на підтримку нового матеріалу.

THE SYNCOPATION

Гурт The Syncopation утворився 2013 року у Запоріжжі.

Усе почалося з дуету професійних музикантів Олександра Мінаєва та Ольги Сікорської.

Назву для свого проекту вони, схоже, підгледіли в якомусь із підручників з теорії музики: синкопування є одним з ритмічних елементів джазу та блюзу.

Протягом трьох років існування склад колективу не раз змінювався — тепер у ньому вже шестеро учасників.

The Syncopation

Окрім того, за цей час музиканти встигли записати концертний EP (міні-альбом) під назвою I Found You та повноцінний альбом Superhero.

CallActive

Панк-рок-команду CallActive із Донецька нерідко порівнюють з російським гуртом "Ленінград".

Колектив зібрався 2013 року й складається з десятьох музикантів. Більшість із них училися в одному університеті — ДонНТУ, і грали у місцевій команді КВН.

CallActive

Після початку конфлікту на Донбасі гурт переїхав до Києва.

Зараз музиканти збирають гроші на свій дебютний альбом: із 50 тисяч гривень, про які мріє CallActive, прихильники вже пожертвували трохи більше половини.

MY SWEET SATELLITE

У 2013 році київський ді-джей Алекс Надемський, який, до слова, позичив прізвище у свого прадіда-священика, почав писати пісні з роковою мелодикою.

Згодом до музиканта приєдналися басист Артем Власюк і Влад Доля, який відповідає за гітари та програмування. Так утворився гурт My Sweet Satellite.

Переходом до живої музики для Алекса Надемського став спільний зі співачкою Ілларією альбом "Подих". "Своїм сильним і чуттєвим вокалом Ілларія надала саме тієї форми, якої потребував зміст моїх пісень", - розповідає він.

My Sweet Satellite

Щодо музики My Sweet Satellite, то наразі у мережі є два релізи - Colorgirl EP та сингл Redline, у кліпі до якого знялася відома модель Антоніна Васильченко.

Наприкінці травня музиканти планують випустити альбом, після чого перейдуть до активнішої концертної діяльності.

12:34

Під псевдонімом 12:34 ховається музикант з Івано-Франківська Ліда Зінько. Наразі дівчина живе у французькому Ліоні. Свої пісні вона пише та виконує сама.

Дебютний альбом "Rhubarbe" Ліда випустила у березні цього року. У ньому є треки українською, російською, англійською та французькою мовами.

Ліда Зінько

Робота над платівкою тривала три роки, записували її частково у Франківську, частково в Ліоні.

TRAVELLING THE WORLD

Рівненський колектив Traveling The World виконує контемпорарі фолк. Гурт, що утворився 2015 року, зібрав у своєму дебютному альбомі мелодії з різних куточків світу.

На платівці Ancient. Vol.1 можна почути клезмер, кельтську, вірменську, арабську, балканську й українську музику у сучасному аранжуванні.

Traveling The World

У складі Traveling The World - шестеро музикантів, і всі вони мріють побувати з концертами у тих країнах, мелодії яких грають.

FREDDY MARX STREET

Freddy Marx Street починався приблизно шість років тому як гурт — зі скрипкою, бас-гітарою, барабанами, клавішами та навіть віолончеллю. Однак, два роки потому колектив розпався і його засновник Макс Кузнєцов створив акустичний проект з одноіменною назвою.

Музикант народився у Монголії, у сім'ї військового. Трохи пожив у Сирії, а згодом разом із батьками переїхав до Бердянська Запорізької області.

Мандрувати Макс не припинив і у дорослому віці. Саме тому він каже, що у Львові не живе, а базується — за тиждень музикант може змінити кілька міст.

Freddy Marx Street

Freddy Marx Street переконаний, що своїми піснями вміє передбачати майбутнє. А ще він полюбляє виступати у незвичних місцях — наприклад, у львівському хостелі або нью-йоркському метро.

У доробку музиканта поки одна платівка - To Go With You, але кліп на його пісню Raining Hard вже встигли оцінили хлопці з Coldplay.

Олександра Гайворонська, УП

Реклама:

Головне сьогодні