Жадан віддасть свою премію від Порошенка дітям Луганщини

— 1 серпня 2016, 14:53

Про це йдеться у листі до президента, яке оприлюднене на сторінці Жадана у Facebook.

Письменник зазначив, що йому та видавництву "Клуб сімейного дозвілля" було "надзвичайно приємно отримати цю нагороду".

"Стосунки українського мистецтва з українською владою ніколи не були простими. Не є вони простими й сьогодні – за тієї край складної ситуації, в якій знаходиться наша з вами країна. Але мені здається, що саме сьогодні і позиція мистецтва, і позиція влади мають характеризуватись словом відповідальність", вважає Жадан.

[L]Він переконаний, що "і представники влади, і представники суспільства рівною мірою мають нести відповідальність за те, що діється з нами всіма".

"Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладається на нас – тих, хто цю владу обрав. Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області", зазначає письменник.

Жадан з друзями-волонтерами вже певний час допомагає дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині.

Жадан з друзями-волонтерами вже певний час допомагає дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині. Фото зі сторінці письменника у Facebook

"Радо передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів, оскільки держава буде сумлінно й ретельно виконувати свої обов’язки, виходячи, передусім, з почуття тієї таки відповідальності. Це наша країна, і відповідати за неї маємо всі разом", підсумував він.

Реклама:

Головне сьогодні