В Ялті відкриється винний театр

— 17 червня 2011, 14:52

В липні цього року в Ялті відкриється винний театр. Гості театру зможуть побувати на професійних та аматорських дегустаціях, ознайомитися з історією виноробства в Криму, та зробити вельми корисні покупки у винному бутику.

Театр облаштують у старовинному будинку в самому центрі міста. В ньому є декілька приміщень. В одному з найбільших залів зроблений кінотеатр, де гості на широких лавах, виготовлених із старовинного дуба, зможуть подивитися 30-хвилинний фільм, що розповідає історію розвитку виноградарства на півострові, появи відомих винних брендів в Криму, а також дізнатися про філософію вина в цілому.

Покуштувати місцеві вина під захоплюючу розповідь гіда можна буде в дегустаційних залах. На вибір відвідувачам пропонуються кращі зразки відомих кримських винзаводів: Новий Світ, Сонячна долина, Коктебель, Массандра. Окрім вина, можна буде продегустувати і коньячну продукцію від невеликих кримських виноробень. У найбільшому дегустаційному залі розташований антикварний буфет, де на вибір гостям пропонуються всілякі закуски, які, як правило, подаються до вин. Поруч із залою для дегустації знаходиться приміщення винного бутіка, в якому можна буде придбати вподобані вина.

У театрі також є винний музей, в якому зібрано понад 800 різних експонатів, пов'язаних зі світом виноробства, серед яких є чимало цінних раритетів. Внутрішнє оздоблення музею декороване під старовинний винний підвал, а в багатьох приміщеннях розвішені картини відомих кримських художників.

Так само власники унікального винного театру планують проведення масштабних дегустацій та міжнародних конференцій, відкриття школи сомельє та інші заходи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні