Секрети довголіття: щасливий шлюб, добрі друзі, вірний пес

— 19 листопада 2012, 11:10

Як стверджують науковці з Гарвардської медичної школи, ці три пункти мають навіть більше значення, ніж місце народження людини, рівень статків та приналежність до якогось соціального класу.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Це дослідження розпочалося ще в 1940-х роках, до нього було залучено 200 молодих здорових американців. Кожні три роки вчені дізнавалися про зміни у житті піддослідних. Тепер вони можуть з упевненістю сказати: довголіття тісніше пов’язане зі щастям, аніж із соціальним положенням.

Із 31 холостяка до сьогоднішнього дня дожив лише 1 учасник. Між тим із тих піддослідних, які перебували в "хороших стосунках", лишилася жива майже третина.

"Відносно щастя відкриттям є те, що щастя – це неправильне слово. Правильним визначенням щастя буде емоційна чуйність, стосунки, радість, зв’язки та психологічна стійкість", - говорить керівник дослідження Джордж Вейллент.

Науковець зізнається, спостереження за учасниками дослідження та одержані результати дали йому самому "величезну надію".

Між тим попереднє дослідження, проведене вченими з Університету Квінс у Белфасті, виявило, що для фізичного та душевного здоров’я корисніше тримати вдома собаку, аніж кота.

Власники собак мають нижчий кров’яний тиск та рівень холестерину, вони активніші фізично, менше хворіють та швидше одужують, з’ясували дослідники.

Реклама:

Головне сьогодні