МОЗ підтвердив 51 летальний випадок грипу

— 19 січня 2016, 15:04

Про це заявив глава МОЗ Олександр Квіташвілі в ході брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

"Ми хочемо запевнити, що немає ніяких обгрунтувань для паніки. Україна знаходиться на тому ж рівні, як і європейські країни. Ви знаєте, що у Східній Європі та Західній Європі сьогодні теж є сезон грипу", - зазначив він.

[L] "За процентними співвідношенням ми абсолютно в тих же рамках, як і вони. На сьогоднішній день, на жаль, у нас є 51 підтверджений випадок летального результату. Це пізнє звернення людей", - уточнив Квіташвілі.

Всього за весь минулий епідемічний сезон (2014-2015) в Україні від грипу померли 12 осіб, в позаминулому - 17.

18 січня заступник міністра охорони здоров'я України Роман Василишин заявив, що в країні в даний час підтверджені 46 смертей від грипу.

Також він прогнозував, що до 24 січня епідемічний поріг захворювання буде подолано.

Пізніше в МОЗ заявили, що оприлюднені Василишиним дані про 46 людей поки не підтверджені центральною референс-лабораторією Міністерства охорони здоров'я.

За даними Санепідслужби, причинами летальних випадків при грипі є несвоєчасне звернення за меддопомогою і відмова від вакцинацій.

Домінуючим типом вірусу в цьому сезоні є, так званий, свинячий грип.

У МОЗ закликають не панікувати і відразу звертатися до лікаря.

PROMOTED

Щоб уникнути таких не приємних летальних випадків краще піклуватися про свій імунітет. Препарат Імунофлазід чудово в цоьму допоможе. Інформацію про нього ви можете почитати на офіційному сайті immunoflazid.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні