Тест

Помер легендарний дресирувальник Володимир Шевченко

Про це повідомляє Міністерство культури України.

"Міністерство культури з глибоким сумом сповіщає про непоправну втрату, яку понесло циркове мистецтво України. Сьогодні, 24 жовтня 2012 року, відійшов у Вічність великий Майстер, легендарний дресирувальник, чиє ім`я знайомо кожному українцю з дитинства, людина, життя якої від самого народження пов`язано із Цирком – Володимир Дмитрович Шевченко, генеральний директор-художній керівник Національного цирку України", - повідомили у відомстві.

Більшу частину свого життя Володимир Дмитрович разом із дружиною Людмилою дресирували левів та тигрів. Через їхні руки пройшли близько 160 хижаків.

Шоу відомих дресирувальників стали візитівкою київського цирк. Їхнім виступам аплодувала публіка Італії, Франції, Сполучених Штатів Америки, Японії та багатьох інших країн світу.

Фото 2000.net.ua

Про причини смерті Шевченко поки що не повідомляється.

Володимир Шевченко народився 31 липня 1946 року у м. Омськ у родині артистів цирку: і мати, і батько були дресирувальниками.

У 1966 році закінчив Державне училище естрадно-циркового мистецтва у Москві за спеціальністю "Артист цирку - гімнаст". Того ж року був прийнятий на роботу до "Союзгосцирка" як артист – дресирувальник хижих тварин.

З 1968 року артист –дресирувальник, керівник атракціону "Левиці", потім атракціонів "Леви і левиці", "Левиці і тигри", "Тигри - вершники на конях".

У 1985 році закінчив Державний інститут театрального мистецтва ім. Луначарського за фахом "Режисер цирку і театру".

З 1970-го по 1996-й – художній керівник і директор Українського циркового колективу в системі "Союзгосцирка".

З 2000 року –художній керівник, а з 2007-го – генеральний директор-художній керівник Національного цирку України. За досягнення в галузі циркового мистецтва удостоєний почесних звань.

Українська правда. Життя