Солістка Національної опери назвала українську школу "бидлячою"

— 6 вересня 2013, 10:29
Свої висловлювання Абдуліна вивісила у себе у Facebook, проте станом на ранок п'ятниці вони видалені. За словами Романа Мотичака, видалила ці висловлювання вона не одразу. "Ми ще години чотири це все спостерігали", - каже він.
Втім, скрін-шот зі сторінки Абдуліної вивісив у своєму Facebook Роман Мотичак. Він процитував найбільш "цікаві" пасажи з коментаря шановної артистки.
Катерина Абдуліна, яка вважає українські школи "бидлячими"

"Отдала ребенка в русскую гимназию и еще не разу не пожалела. Все предметы по русски все предельно ясно и понятно. А больше всего понравилась торжественная линейка я даже плакала. По русски очень красиво говорили старшеклассники. Пели и читали стихи. Да вобщем то контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ. В первом классе три раза в неделю укр. мова, и выпускники гимназии разговаривают на ней куда лучше чем выпускники укр школ. Я рада, что моя дочь учится среди морально здоровых детей. А не среди быдла", - пише солістка Національної опери України (орфографію збережено).

За словами менеджера артистки та екс-чоловіка Олега Кучера, це було негарно і він не підтримує її висловлювання.

Що стосується самої оперної діви, то нині вона перебуває за кордоном. Її реакція на цю подію поки що невідома, зазначив її чоловік.

P.S. Після поширення інформації у мережі, користувачі почали шукати додаткові коментарі пані артистки, і виявилося, що це не єдині її висловлювання.

Зокрема, 13-го серпня, вона пише: "Моя дитина не буде позбавлена можливості вивчати "Великую русскую литературу", а не читати ваших бидлячих письменників про село", - пише пані артистка.

Ще один перл: "Мову у себе вдома я не винесу".

Між тим, як зазначає "Сегодня", актриса нібито вибачилася:

"У групі "І так зрозуміють" вчора кимось був опублікований мій коментар до однієї зі статей, опублікованої Тимуром Шакіровим. Хочу заявити, що був перекручений зміст моїх висловлювань. Коли я спробувала пояснити, то було зрозуміло, що я заблокована. Я не можу зайти в коменти - мене забанили. А між іншим, я абсолютно не хотіла нікого образити.

Суперечка полягала лише в тому, що спілкування українською мовою ще не показник патріотизму. Я АБСОЛЮТНО НЕ ПРОТИ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ! Навпаки, в коментах я написала, що часом в російських школах українська викладається на більш високому рівні - адже часом це дійсно так ", - написала вона.

На сторінці Абдулліної у Facebook деякі користувачі залишають підбадьорливі і схвальні коментарі

Як пише на своїй сторінці у Facebook спікер партії "Свобода" Олександр Аронець, Міністерство культури обіцяє відреагувати на скандальну заяву солістки Національної опери України.

Реклама:

Головне сьогодні