Замість дитячого музичного театру, Троїцький хоче створити "Центр Сковороди"

— 12 листопада 2013, 14:52

Під час недавньої творчої зустрічі в Музеї театрального музичного та кіномистецтва на території Києво-Печерської Лаври Влад Троїцький зробив кілька гучних публічних заяв - вже в статусі керівника нового театру, повідомляє кореспондент Дзеркало Тижня.

Троїцький зізнався, що хоче подолати недовіру колективу до нового, до творчих пошуків. Він каже, що в трупі вже є люди, які готові до експериментів, але будуть залучатися і нові творчі особистості: "Нікого виганяти не буду. Ті люди, які хочуть щось робити, будуть робити. Хто не хоче, з тими будемо прощатися".

У планах Троїцького - перейменування Дитячого муніципального театру. Він хоче зробити його "​​Центром Сковороди" ("оскільки нинішню повну назву неможливо вимовити") . Якщо це відбудеться, то буде "осучаснений" репертуар, хоча і залишаться класичні версії спектаклів.

"Виставу повинна дивитися сучасна дитина і це повинно їй бути цікаво", - підкреслив він.

Троїцький припустив, що дитячий театр незабаром стане центром сучасної хореографії. Буде запущений ряд спільних проектів з Британською Радою в Україні, Французьким інститутом в Україні. Будуть запрошені представники сучасної хореографії з Німеччини, Великобританії, Франції, Ізраїлю, Росії.

У рамках подальшого масштабного проекту Троїцький також бачить створення Центру нової опери. За словами художнього керівника, майбутній центр Сковороди може працювати з 8 ранку до 12 ночі. Стартові проекти в оновленому театрі Троїцький обіцяє в грудні, а основні зміни навесні 2014 року.

Реклама:

Головне сьогодні