Тест

Руслану визнали однією з найхоробріших жінок світу

З нагоди Міжнародного дня відваги жінок, 4-го березня, в Америці оприлюднили імена десяти найсміливіших жінок світу, повідомляє прес-центрі Держдепартаменту США.

Щорічно в Америці обирають жінок з різних країн світу, які продемонстрували виняткову мужність і лідерство в пропаганді миру, справедливості, боротьбі за права людини, гендерну рівність та права жінок. При цьому ці жінки часто ризикували своїм життям заради цього.

Так, у цьогорічному списку фігурує українська співачка та громадянський активіст Руслана Лижичко, яка активно підтримувала Майдан.

"Руслана Лижичко - цивільний активіст і лідер руху українського Майдану за демократичні реформи. Її тверда прихильність ненасильницькому опору і національній єдності допомогли перетворити серію народних демонстрацій на національний рух проти корупційного уряду та порушення прав людини", - сказано про Руслану.

У списку мужніх представниць "прекрасної статі" імена жінок з різних професій – жінка-акушер з пологового будинку в Афганістані, правозахисниця з Фіджі, адвокат із Зімбабве, жінка-єпископ з Грузії, голова Трибуналу Гватемали та інші.

Незабаром у Вашингтоні має відбутися вручення нагород хоробрим жінкам. На церемонії має бути присутня перша леді США Мішель Обама.

З часу створення цієї нагороди у 2007 року Держдепартамент відзначив 76 жінок з 49 різних країн світу.

Прінтскрін state.gov