Тест

У Львові знайшли мертвим відомого польського історика

Про це повідомила начальник Відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська, яку цитує УНІАН.

За її словами, після звернення до правоохоронних органів дружини Роберта Кувалека, було проведено заходи щодо встановлення можливого місця перебування зниклого іноземця.

Під час перевірки інформації про те, що 6 червня близько 18.00 у міський морг з однієї з центральних вулиць Львова було доставлено тіло невідомого чоловіка без ознак насильної смерті (документів, які засвідчували особу при ньому не було) віком близько 50-ти років, було встановлено, що ним є польський громадянин Роберт Кувалек, якого опізнали його близькі.

"Слідів насильницької смерті на тілі не виявлено. Проводиться експертиза з метою встановлення причин смерті чоловіка", - зазначила речник львівської міліції.

Тіло покійного у Польщу ще не відправили, оскільки триває слідство.

Відомий польський історик, працівник люблінського музею "Майданек" Роберт Кувалек, який перебував у Львові з групою німецьких туристів, зник 5 червня. Востаннє його бачили на площі Ринок у Львові 5 червня близько 22.00. Тоді він телефонував дружині та повідомив, що стомлений і йде до готелю. Відтоді з ним зник контакт.

Кувалек багато років їздив до Львова як гід. У місті він орієнтувався дуже добре. Минулого тижня він приїхав до міста із групою німецьких туристів. Дружина історика Ганна Кувалек 7 червня повідомила поліцію Любліна про зникнення чоловіка.

Львівська міська рада поширила звернення з проханням надати інформацію про зниклого історика до Генерального консульства Республіки Польщі у Львові.