Випускний столичним школярам коштуватиме 5-7 тисяч

— 5 квітня 2012, 14:10

Ціни на святкування, у порівнянні з минулим, збільшилася приблизно на тисячу гривень і продовжують зростати, пише "Сегодня".

Гроші на випускні збирають ще з зими.

"Спочатку ми зійшлися на 2,5 тисячі гривень із кожного — це на подарунок учителям, останній дзвінок і випускний вечір. А недавно на зборах уже пролунала цифра 4 тисячі", — розповіла мама 11-класника, який закінчує школу в Шевченківському районі, Марія.

"Причому ніяких нововведень не додалося. Сказали, мовляв, орендувати зал у ресторані стало дорожче й взагалі витрати зросли. Гуляти після вручення атестатів надумали в "Бельведері". Ми подумали й вирішили відмовитися від святкування, а відзначити ця подія в колі сім'ї", - додала жінка.

В інших школах скидаються по 3 тисячі.

"У нас домовилися, що будуть вибирати ресторан не дуже дорогий, можливо, навіть кафе, але батьки хочуть влаштувати незабутню програму — замовити ілюзіоніста, якесь шоу мильних бульбашок, можливо, феєрверк. Щоб це була не просто дискотека. Але все це коштує теж недешево. Ми скидаємося по 3 тисячі гривень", — розповіла 11-класниця Віра, яка закінчує школу у Святошинському районі.

Дівчина підрахувала, що весь випускний обійдеться приблизно в 6-7 тисяч.

"У цю суму, крім свята й подарунків учителям і школі, включаємо ціну на альбом, сукню, яку я вибрала (коштує 1,5 тисячі гривень) плюс взуття. А ще манікюр, макіяж, зачіска, ціни, на які традиційно підскакують у період випускних", - додала Віра.

В агентствах, які допомагають організовувати випускні, кажуть, що зараз усе частіше випускники відмовляються від стандартних святкувань і просять організувати тематичні вечірки — у гангстерському, гавайському, японському й навіть радянському стилі.

Реклама:

Головне сьогодні