Тест

Фігурант відео про нацистів-українців: британський журналіст мене оббрехав

"Матеріал в The Sun є неправдивим і журналіст попросив зробити такі фотографії та написав неправдиве інтерв'ю. Я не є неонацистом чи хуліганом, як написано в статті. Цими словами він підриває довіру оточуючих до мене та псує імідж нашої держави та молоді", - повідомив "Українській правді. Життя" Назар Максимів.

У публікації видання журналіст Брайан Флінн зацитував Назара Максиміва, який нібито стверджував, що у Донецьку 19-го червня хулігани "Вар’ятів" поб’ються з англійськими вболівальниками.

"Не дочекаюся, коли ми знов поб’ємося з англійськими фанатами. Міліція спробує нас спинити, але не думаю, що їм це вдасться", - такі слова Максиміва наводило The Sun.

Але українець стверджує, що цього не казав: "Ні цього я взагалі не говорив, це видумка журналіста, я не збирався їхати в Донецьк чи взагалі на будь-які матчі на Євро, чи то в Львів, Київ або Харків".

Він каже, що не має ніякого зв’язку з організацією "Патріот України" і опинився на місці зйомок через прохання друзів.

"Друг подзвонив мені і сказав, що приїжджають англійці, вони фанати. Які хотіли б поговорити, чи є у нас якийсь клуб і чи ходять хтось на підтримку", - сказав Максимів, який є футбольним фанатом.

"Я йому розказував переважно, як у нас тут ставляться до футболу, ніяких расистських речей я взагалі не говорив. Я йому казав, що я є аполітична людина і не підтримую ніяку, ані праву, ані ліву діяльність, але він це прослухав і цього не написав", - сказав він.

Максимів справді подарував журналісту футболку "Вар’ятів" – за його словами, це "ніби фан-клуб ФК Прикарпаття".

"Футболку я подарував, бо він фанат, і от я вирішив йому її подарувати. Ще пару наклейок. А він попросив, давай сфотографуємось, це для моїх друзів, я покажу, що я тут був, а ти мені футболку подарував", - розповів українець.

Назар Максимів (на передньому плані у масці) з британським журналістом і подарованою футболкою. Фото The Sun

За словами Назара Максиміва, британські журналісти представились незалежними режисерами.

На запитання, чому на відео він кидає ножі, Максимів сказав, що він це зробив один раз, бо його попросили британці.

Максиміва вчать кидати ножі

"Мене попросили це зробити, я на цьому тренуванні був один раз. Мене попросили, давай, ми знімемо, як ти кидаєш ножі. Та ми це просто для відео, мені толком не пояснили навіщо", - додав Максимів.