В Україні нова мода: віддавати 5-річних дітей до школи

— 27 листопада 2012, 10:32

Психологи ж попереджають - у дітей може розвинутися цілий букет хвороб - від нервового зриву, стресу до хронічної втоми, пише ТСН.

Також категорично проти і вчителі, проте батьки дедалі частіше ризикують і віддають найменших дошкільнят до школи.

Дівчинка Аня пішла до школи у 5 років вісім місяців. Сьогодні вона - у другому класі, коли чимало її однокласників святкують уже вісім, Ані все ще 6. Дівчинці виповниться сім років у грудні, і все одно вона буде на рік молодшою від усіх. "Вона красива, талановита, розумна, не б'ється", - хвалять дівчинку однокласники.

Перша вчителька Ані Ольга Балим констатує - перш, ніж наважитись брати п'ятирічку до школи, вони з батьками довго думали. І уже сьогодні вчителька знає, що це таке:

"Дитині важко психологічно. З програмою справляється на високому рівні. Активна, відповідає на 10 і 12. Батьки, які віддають дітей в 5, мають бути готовими, що вони будуть вчитись разом з нею і допомагати робити домашні завдання", - попередила вчителька.
Сама дівчинка не жалкує, хоч і пригадує - трохи боялася і найважче було вставати зранку.

Таких, як Аня, які стали школярами раніше за інших, нині в Україні мінімум 3 тисячі.

Головний спеціаліст департаменту МОЗ Лідія Щербакова, розповіла: "Дуже багато батьків, які хочуть віддати дитину у школу в 5 років - близько 3 тисяч. Це дуже погано для дітей, навіщо це робити?" - каже спеціаліст.

Освітяни від такого кроку батьків застерігають. Психологи навіть називають страшні наслідки такого раннього дорослішання - від невмотивованої агресії до енурезу.

Реклама:

Головне сьогодні