2012-й рік став найнадійнішим в історії авіаперевезень

— 8 січня 2013, 13:01

Принаймні так вважають експерти німецького Центру дослідження авіакатастроф (JACDEC). Вони склали рейтинг безпеки найбільших авіакомпаній світу.

Як повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на часопис "Aero International", згідно з документом, внаслідок авіакатастроф у цивільній авіації торік в усьому світі загинуло 496 осіб, що трохи нижче показників 2011-го року. Тоді загинуло 498 осіб.

"Ще ніколи ризик стати жертвою авіакатастрофи не був таким низьким, як нині, про що можна говорити з впевненістю", - наголошує часопис. Така оцінка збігається з поки що попередніми даними експертів мережі, яка стежить за безпекою авіаперевезень, Aviation Safety Networks та з даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).

Отже, згідно з рейтингом німецького Центру дослідження авіакатастроф серед 60 найбільших авіакомпаній світу найнадійнішою виявився фінський авіаперевізник Finnair, який відібрав пальму першості у лідера попереднього року японської All Nippon Airways, яка через низку дрібних інцидентів опустилась на 12 місце.

Другу та третю сходинку посіли авіакомпанії – Air New Zealand та гонконгська Cathay Pacific. Німецька Lufthansa опинилась на одинадцятому місці.

Українські авіакомпанії не входять до списку найбільших авіаперевізників.

Як наголошують експерти, зараз найризикованіше літати регіональними авіакомпаніями в країнах, де точаться конфлікти.

Німецький Центр дослідження авіакатастроф (JACDEC), який базується в Гамбурзі, вважається поважною в світі структурою з глобальною базою даних. Центр співпрацює з провідними авіаційними організаціями світу.

Реклама:

Головне сьогодні